به گزارش پایگاه خبری نسیم خنداب،به نقل از دیار آفتاب؛ کارگران بازوان حرکت هر جامعهای بهسوی رشد، تعالی و شکوفایی هستند و بیشک بخش عظیمی از پیشرفتهای حاصل در جامعه نشات گرفته از پویایی فکر و توانایی بازوان هنرمند کارگران است که توسعه و پیشرفت را رونقی دوچندان خواهد بخشید.
یازدهم اردیبهشتماه هرساله مصادف است با روز جهانی کار و کارگر و در کشورمان نیز از پنجم تا یازدهم اردیبهشت بهپاس تکریم از تلاش این قشر زحمتکش تحت عنوان هفته کار و کارگر نامگذاری شده است.
این هفته فرصت مغتنمی است برای تکریم و نکوداشت مقام رفیع کار و مجاهدت، قدردانی شایسته از خدمات صادقانه و بیدریغ کارگران شریف، مؤمن و صبور ایران اسلامی و نگاهی به دغدغه ها، انتظارات و مسائل این قشر که البته بخش بزرگی از جامعه ما را تشکیل می دهند.
از سوی دیگر استان مرکزی و به خصوص شهر اراک نیز به لحاظ تراکم صنایع مستقر یکی از مناطق کشور است که جامعه کارگری آن به مراتب گسترده از شاغلین سایر بخش هاست، در همین راستا طی این هفته با تعدادی از فعالین کارگری گفتگویی خواهیم داشت تا بیشتر به بیان نقش مهم کارگران در پیشرفت صنعت و اقتصاد و البته مشکلات آنها بپردازیم.
چرخهای صنعت و اقتصاد کشور تاکنون به همت کارگران چرخیده است
ابوالفضل رنجبر نائب رئیس شورای اسلامی کار هپکو در گفتگو با دیارآفتاب ضمن گرامیداشت ایام هفته کار و کارگر گفت: امیدواریم روزی برسد که مسئولین دغدغه کارگران کشور را درک و مسائل این قشر را در رأس اولویتها رسیدگی کنند چراکه متأسفانه در حال حاضر بخش اعظمی از جامعه کارگری ما از امنیت شغلی برخوردار نیستند و به همین دلیل بعضاً مورد ظلم قرار میگیرند.
این فعال کارگری افزود: عقد قراردادهای کوتاهمدت و خارج از ضوابط از طرف کارفرمایان قانونی تنها یکی از مصائبی است که منجر به مشکلات عدیدهای میشود، عمده کارگران این موضوع را بهخوبی لمس کرده و رنجهای بسیاری کشیدهاند.
رنجبر در ادامه با بیان اینکه بهنوعی میتوان کارگران را مظلومترین قشر جامعه دانست اظهار کرد: کارگران از لحاظ امنیت شغلی، پرداختی حقوق و مزایا و امکانات رفاهی، مورد کملطفیهای بسیاری قرار دارند هر چند که چرخهای صنعت و اقتصاد کشور تاکنون به همت همین کارگران چرخیده است.
وی ادامه داد: مسئولین باید برای چنین کارگرانی غیرتمندی ارزش قائل شوند چراکه اگر از این ظرفیت در کنار بهرهگیری از پتانسیل شرکتهای دانشبنیان استفاده شود قطعاً میتوان تکنولوژی صنعت ایران را بهروزرسانی کرد و با کشوریهای بزرگ دنیا وارد رقابت شد.
برخی مسئولین به حمایت از تولید ملی باور ندارند/ کارگران هپکو از مدافع یک سرمایه ملی بودند
نائب رئیس شورای اسلامی کار هپکو تصریح کرد: بحمدالله کشورمان طی سالهای اخیر در زمینه صنایع نظامی و دفاعی پیشرفتهای بسیار زیادی داشته است و میتوان نتیجه گرفت که تحریمهای ظالمانه دشمن فرصتی بود که اگر مسئولین و متولیان صنعت کشور تصمیمات درستی را اتخاذ میکردند میتوانستیم به خودکفایی بالای صنعتی در همه ابعاد دست پیداکرده و تکنولوژی تولیدات خود را بهروز کنیم.
وی با اشاره به تلاشهای جامعه کارگری هپکو برای حفظ و احیای این شرکت گفت: در راستای تحقق شعار اقتصاد مقاومتی، رونق تولید و مبارزه باسیاستهای غلط واگذاری صنایع به بخش خصوصی در چند سال گذشته کارگران شرکت هپکو زبان زد تمام جامعه قرارگرفتهاند و بارها و بارها ثابت کردند که اگر مسئولین از این مجموعه و تولیدات آن حمایت کنند قطعاً میتوانند همچون گذشته نیاز کشور را برطرف کنند.
رنجبر اظهار کرد: اما متأسفانه برخی از مسئولین نمیخواهند و یا باور ندارند که باید از تولید ملی و داخلی حمایت کرد و کشور را از وابستگی به واردات بینیاز کرد.
نائب رئیس شورای اسلامی کار هپکو افزود: سالهاست که کارگران شرکت هپکو با انواع روشهای مسالمتآمیز و اعتراضات صنفی و بهحق خود، مدافع این شرکت که یک سرمایه ملی است بودهاند و تنها چیزی که از مسئولین خواستند حمایت واقعی از تولیدات این شرکت رهاشده است.
این فعال کارگری اظهار کرد: سال گذشته در هفته کارگر افتخار داشتم که در نشستی با حضور رئیس قوه قضائیه حضور پیدا کنم، در این جلسه مشکلات و موانع سد راه شرکت هپکو در حضور ایشان بیان شد و بخشی از این مشکلات در خصوص سهامدار شرکت تعیین تکلیف گردید اما در پایان جلسه در خصوص عدمحمایت از تولید داخلی گلایه داشتیم که ریاست قوه قضائیه هم از این جهت انتقاد داشتند اما متأسفانه دلالان واردات به کار خود ادامه میدهند و هیچگونه حمایتی از سوی دولت دیده نمیشود لذا انتظار داریم تمامی مسئولین اجرایی در سال «تولید پشتیبانیها و مانع زدایی ها» در این خصوص اقدام نمایند.
انتهای پیام/