روایتی از قیام خونین؛امام خمینی(ره) در رأس قیام ۱۵ خرداد قرار داشت

وی خاطرنشان کرد: در فروردین ۴۳  به خاطر انتخابات صوری که  شاه می خواست برگزار کند و سالگرد قیام هم نزدیک بود امام آزاد شد همان سال امام با آیت الله بهجت دیدار داشتند و ایشان به امام فرمودند:" شاه باید برود برای مدیریت آینده انقلاب ۴۰ نفر را تربیت کنید" امام از آن مقطع به بعد در رأس نهضت قرار گرفت و علما و مردم به‌طورجدی وارد مبارزه شدند و وحدت مردمی را ایجاد کردند و دروغ جریان ملی‌گرایی که امام همراهی نکردند و نسبت به کشتار مردم بی‌تفاوت بودند آشکار شد.

به گزارش پایگاه خبری نسیم خنداب، محمدجواد یاری، کارشناس مسائل سیاسی در گفتگو با خبرنگار نسیم خنداب گفت: در ابتدای دهه ۴۰ آیت‌الله کاشانی و آیت‌الله بروجردی رحلت کردند و هم‌زمان با این مسئله، شاه دو مخالف اصلی را پشت سر گذاشته بود و کسی نبود که به او اعتراض کند و در همین دوران انقلاب سفید جهت تغییر ساختار اجتماعی ،اقتصادی موردنظر آمریکا آغاز شد.

وی اظهار کرد: اولین حرکت، لایحه انجمن‌های ایالتی و ولایتی بود که ۱۶ مهر سال ۴۱ تصویب شد و حذف شرط اسلام از مشاغل مهم و حذف سوگند خوردن به قرآن و حق رای زنان در این لایحه قرار داده شد .هدف از تصویب این لوایح خلع سلاح مخالفین از زاویه قدرت روحانیت و اسلام زدایی بود در حالی که ما در آن زمان انتخاباتی نداشتیم که زنان در آن بخواهند حق رأی داشته باشند.

یاری افزود: اسدالله علم نخست‌وزیر وقت اعلام کرد این طرح‌ها را اجرا خواهیم کرد که با واکنش جدی امام مواجه شد. تظاهرات صورت گرفت و رژیم از ترس گسترش اعتراضات ۸ آذر ۴۱ آن را لغو کرد و این مقدمه‌ای برای قیام نهضت خفته و حضور مردم و روحانیت شد و بی‌تفاوتی ملی‌گرایی که آن زمان هم در کشور فعال بود افشا شد.

این کارشناس سیاسی بیان کرد: ۱۹ دی‌ماه سال ۴۱ رفراندوم انقلاب سفید مطرح کردند که امام تحریم کرد این موضوع هم  یک شکستی برای شاه بود. حادثه سوم حادثه فیضیه بود که شکست انجمن‌های ولایتی ازیک‌طرف و رفراندوم انقلاب سفید از طرف دیگر باعث شد که شاه روحانیون را در ۲۳ اسفند سال ۴۱ تهدید کند و سرکوبگری خود را آغاز کرد و امام به خاطر اقدامات رژیم پهلوی و سرکوب مردم توسط شاه، نوروز ۴۲ را عزای عمومی اعلام کرد.

وی در ادامه گفت: سرکوب را هم که به نام دهقانان و کارگران، به این صورت بود که ده‌ها اتوبوس ساواکی بالباس دهقانی و کارگری وارد قم شدند و سرکوب و کتک زدن و کشتار روحانیون را شروع کردند تا همه آن را جنگ دهقان و کارگران با روحانیون بدانند.

یاری بیان کرد: سخنرانی‌های بزرگی علیه رژیم در قم صورت گرفت و اسدالله علم اعلام کرد درگیری روحانیون با کارگران به خاطر اصلاحات ارضی است ومی خواستند به این صورت مدیریت کنند. اما امام سکوت را حرام اعلام کرد سخنرانی ها  دامنه مبارزه را گسترش داد و این مسائل به قیام خونین ۱۵ خرداد سال ۴۲ که همزمان با ماه محرم بود رسید.

 این کارشناس سیاسی افزود: ساواک به خطبا گفته بود علیه آمریکا و اسرائیل و شاه صحبت نکنند که در سیزده خرداد روز عاشورا امام سخنرانی کرد و در واکنش به این سخنرانی، امام بازداشت شد و مردم به خاطر بازداشت امام قیام ۱۵ خرداد را رقم زدند و ۱۵ هزار نفر شهید و زخمی شدند اما اسدالله علم برای کوچک نشان دادن قضیه تعداد کشته ها را ۲۰ نفر اعلام کرد.

وی خاطرنشان کرد: در فروردین ۴۳  به خاطر انتخابات صوری که  شاه می خواست برگزار کند و سالگرد قیام هم نزدیک بود امام آزاد شد همان سال امام با آیت الله بهجت دیدار داشتند و ایشان به امام فرمودند:” شاه باید برود برای مدیریت آینده انقلاب ۴۰ نفر را تربیت کنید” امام از آن مقطع به بعد در رأس نهضت قرار گرفت و علما و مردم به‌طورجدی وارد مبارزه شدند و وحدت مردمی را ایجاد کردند و دروغ جریان ملی‌گرایی که امام همراهی نکردند و نسبت به کشتار مردم بی‌تفاوت بودند آشکار شد.

انتهای پیام/

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفده − سه =