به گزارش پایگاه خبری نسیم خنداب،حجتالاسلام محمد سبزی نماینده مردم ساوه و زرندیه در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با دیار آفتاب؛ درخصوص مشکلات اخیر دامداران در تأمین علوفه و نهاده های مورد نیاز گفت: متأسفانه طی یکسال گذشته در موضوع تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی برای نهادهها بسیار بیتدبیری شد و همچنین خشکسالی مزید بر علت بود، این ارز توسط خیلیها گرفته شد و منافع آن به دست تولیدکننده نرسید و هر چند بارها در کمیسیون کشاورزی از مسئولین مربوطه توضیح خواسته شد اما توجیهات اشتباهی داشتند و درست پاسخ نداند.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس ادامه داد: اگر سال گذشته همان مقدار ارز ۴۲۰۰ تومانی که برای نهادهها تخصیص داده شد درست توزیع میشد مشکلی نداشتیم، وقتی متولی واردات نهاده فقط دولت است و بخش خصوصی دخیل نیست پس این بازار سیاه از کجا درستشده؟ معلوم است که سامانههایی همچون بازارگاه و سامانه جامع الکترونیک نشت دارند.
سبزی تصریح کرد: مجلس وقتی دید کسی دراینباره پاسخگو نیست خواست که همه اختیارات از وزارت صمت به جهاد کشاورزی واگذار شود تا حداقل پاسخگو باشند، هفته گذشته نیز در جلسهای که در کمیسیون حضور پیدا کردند مشخص شد بخش عمدهای از ارز ۴۲۰۰ تومانی که برای ۶ ماهه اول امسال مشخصشده بود دادهشده ولی بازهم واقعیت این است که کمبود احساس میشود و خشکسالی هم باعث شده که این نیاز بیشتر احساس شود.
نماینده مردم ساوه و زرندیه افزود: شرایط سختی پیشآمده و الآن دامداران مجبور شدهاند که دام مولد را کشتار کنند و اگر فکر اساسی نشود در آینده به مشکل بر خواهیم خورد، ما در کمیسیون هم گفتیم که بالاخره این جلسات باید خروجی داشته باشد، اینکه فقط صحبت شود دردی را دوا نمیکند.
توزیع نهادهها عادلانه نیست!
وی با انتقاد از نحوه تخصیص نهاده به دامداران گفت: بهعنوانمثال برای یک گاو که روزانه ۴۰ کیلو شیر میدهد آیا ۷۵ کیلو نهاده در ماه جوابگوست؟ تخصیص نهاده گوسفندان را از ۱۵ کیلو به ۸ آوردند آیا این مقدار در یک ماه کافی است، این عجیب است که نهادهها در بازار آزاد یافت میشود اما برای توزیع سهمیهای نیست.
این نماینده مجلس اظهار کرد: تعدادی از اعضای کمیسیون کشاورزی اخیراً به بندر امام سفر کردند که اگر نهادهها در گمرک رسوب شده که مطمئناً اینچنین است سریعتر ترخیص شود به دست دامداران برسد.
سبزی تأکید کرد: باید سریع تر از کشتار دام مولد جلوگیری شود و دولت آینده هم یک تدبیر اساسی در این خصوص داشته باشد چراکه این پدیده در ماههای آتی تأثیر سوء خود را در قیمت گوشت نشان خواهد داد.
کارخانه های آرد با گندم یارانهای سبوس را به قیمت دلخواه می فروشند
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس در خصوص اعتراض دامداران به آزادسازی قیمت سبوس نیز گفت: در این خصوص در کمیسیون نیز بحث شد و بنا شد موردتحقیق قرار بگیرد چراکه این خیلی عجیب است که کارخانه های آرد، گندم یارانهای میگیرند ولی سبوس را به هر قیمتی که دلشان بخواهد به فروش میرسانند.
سبزی خاطرنشان کرد: فعلاً چیزی که نیست نظارت است و متأسفانه توزیع نهادهها نیز عادلانه نیست و ما در نظام توزیع هم مشکلداریم، بنده شخصاً در کمیسیون گفتهام که اگر بنا باشد آقایان مسئول حضور پیدا کنند و توجیهاتی را بیاورند هیچ اتفاقی نخواهد افتاد.
وی در پایان با تأکید بر اینکه باید به سمت تولید علوفه در داخل حرکت کرد گفت: در چند سال گذشته با کارهای تحقیقی که انجامشده گیاه خارشتر که در کویر رشد میکند و نیاز به آب هم ندارد و از لحاظ ارزش غذایی هم بالاتر است معرفی شده و باید به سمتی رفت که اینها را جایگزین کرد اما در صورتی که بیتدبیریها کنار گذاشته شود.
انتهای پیام/