به بهانه روز ازدواج و آغاز هفته عفاف و حجاب؛تشکیل خانواده بهترین وسیله برای حفظ عفت عمومی است/تعامل تنگاتنگ مقوله عفاف و حجاب با نهاد خانواده

جامعه ای که در آن کانون خانواده از بالاترین قوام و استحکام برخوردار باشد، مناسب ترین بستر رشد و شکوفایی استعدادها، حاکمیت ارزش ها و تبلور رفتارهای متعالی فردی و گروهی بوده و زمینه مسئولیت-پذیری اجتماعی و برقراری عالی ترین روابط بین فردی و پیوندهای عمیق عاطفی را فراهم می نماید.

به گزارش پایگاه خبری نسیم خنداب،به نقل از دیار آفتاب؛ آخرین ماه از یک سال قمری با بهترین روز خلقت و پیوندی آسمانی آغاز می‌شود، یکم ذی الحجه یادآور روزی در تاریخ اسلام است، سالگرد ازدواج دو نور عالم حضرت علی(ع) و حضرت فاطمه(س) رخداد عظیمی است که به تعبیر امام خمینی (ره) اشاعه نور این خانواده عالم را روشن کرده است. 

امسال اما سالروز ازدواج نورانی حضرت امیرالمونین(ع) و حضرت فاطمه زهرا(س) مصادف است با نخستین روز از هفته عفاف و حجاب، این تقارن فرخنده فرصتی است تا فضائل برجسته ی عفت و حیا در این دو گوهر با ارزش عالم در ابعاد مختلف زندگی فردی، اجتماعی و خانوادگی بیشتر مورد توجه و تأکید قرار بگیرد.

بدون ترید یکی از بهترین منابعی که می توان برای تقویت تحکیم خانواده از آن بهره برد، رجوع به گنجینه ی بی بدیل و عظیم سبک زندگی خانوادگی حضرت علی (ع) و حضرت زهرا (س) به عنوان نمونه و الگویی عینی است که می تواند الهام بخش و جهت دهنده ی اقدامات و برنامه های کلان و خرد کشور و به ویژه راهنمای خانواده ها در مقام عمل باشد.

امروزه، یکی از آسیب های جدی فراروی جامعه ناپایداری و تزلزل در خانواده ها و فقدان آرامش و روابط مستحکم است که در صورت غفلت، ضربه های جبران ناپذیری بر پیکره ی جامعه ی اسلامی وارد خواهد کرد. حال آنکه تأسی به نمونه های خانواده ی تراز اسلامی به ویژه زندگی حضرت علی (ع) و حضرت فاطمه (س) می تواند بسیاری از معضلات موجود در خانواده ها را مرتفع سازد. 

تعامل تنگاتنگ مقوله عفاف و حجاب با خانواده

دو عامل مهم عفاف به عنوان ارزش درونی و حجاب به عنوان نمود بیرونی از یک سو و خانواده به عنوان کوچک ترین و بنیادی ترین نهاد اجتماعی که اساسی ترین کارکرد آن تربیت نسل و جامعه پذیری فرزندان است، از سویی دیگر در تعامل تنگاتنگ با یکدیگر هستند. از دیدگاه اسلام زمینه رشد بسیاری از سجایا، خلقیات و ارزش ها در انسان به واسطه امر تربیت در خانواده صورت میگیرد، همچنان که عفاف و حجاب متأثر از نقش الگویی والدین و روش های تربیتی و سبک والدگری و فرزندپروری در خانواده است، امنیت و استحکام خانواده و در نهایت سلامت جامعه نیز در گرو رعایت عفاف و حجاب است.

یکی از انگیزه های متعالی بشر، گرایش او به تشکیل خانواده و تربیت فرزند است که او را به طور فطری و طبیعی به سوی شکل گیری کانون خانواده سوق می دهد، در نگاه اسلام برخورداری از زندگی سعادتمند و متعالی که منجر به رشد همه جانبه انسان می شود، در گام نخست با انتخاب همسر آغاز می گردد.

رهبر معظم انقلاب نیز با توجه به اهمیت این موضوع همواره در بیانات خود طی دیدارهای مختلف نسبت به مسئله عفاف و حجاب در جامعه اسلامی و به خصوص جایگاه ارزشمند خانواده تأکید داشته اند، لذا ایشان در یکی از بیانات خود می فرمایند: «ازدواج، در حقیقت دروازه‌ی ورود به تشکیل خانواده است و تشکیل خانواده اساس همه‌ی تربیتهای اجتماعی و انسانی است.»

تشکیل خانواده بهترین وسیله برای حفظ عفت عمومی 

جامعه ای که در آن کانون خانواده از بالاترین قوام و استحکام برخوردار باشد، مناسب ترین بستر رشد و شکوفایی استعدادها، حاکمیت ارزش ها و تبلور رفتارهای متعالی فردی و گروهی بوده و زمینه مسئولیت-پذیری اجتماعی و برقراری عالی ترین روابط بین فردی و پیوندهای عمیق عاطفی را فراهم می نماید.

اسلام با تشویق به تشکیل خانواده که بهترین وسیله برای حفظ عفت عمومی است به مبنای فطرت پاسخ مثبت می دهد و زناشوئی را یگانه وسیله ی پیدایش فرزندان درست کار و حفظ بقاء نوع شناخته است، اسلام معتقد است تشکیل خانواده و به کار بستن قوانین ازدواج تنها راه جلوگیری از مفاسد، افراط و تفریط جنسی و سعادتمندانه زیستن جامعه ی انسانی است.

در این خصوص رهبر معظم انقلاب در بیانات خود در یکی از خطبه های عقد در سال ۷۶ می فرمایند: «هر کشوری که در آن بنیان خانواده مستحکم باشد، بسیاری از مشکلات آن کشور، بخصوص مشکلات اخلاقی و معنوی آن به برکت خانواده‌ی سالم و مستحکم برطرف می‌شود یا اصلاً بوجود نمی‌آید.»

بارها توسط مقام معظم رهبری بر لزوم تسهیل ازدواج جوانان و افزایش جمعیت تاکید شده است اما نیل به این هدف مستلزم ایجاد زیرساخت‎هایی در جهت تسهیل و تشویق جوانان به ازدواج و فراهم کردن شرایط فرزندآوری توسط آنان است.

حضرت آیت‌الله خامنه ‎ای در تاریخ بیست و دوم تیرماه ۱۳۹۹ در ارتباط تصویری با نمایندگان مجلس شورای اسلامی فرمودند: «مساله ازدواج جوانان خیلی مهم است و جزء مسائلی است که اصلا نباید از آن غفلت کرد و راه‌هایی برای تسهیل و امکان ازدواج برای جوان‌ها باید پیش‌بینی بشود».

از سوی دیگر دین مبین اسلام همواره بر ضرورت ازدواج و تشکیل خانواده تاکید و در احادیث و روایات متعددی به این موضوع اشاره کرده است، با توجه به تاکید منابع اسلامی و بیانات مقام معظم رهبری، اهمیت و ضرورت توجه به ازدواج جوانان و لزوم فراهم کردن شرایط این امر توسط دولت محرز می‌شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوزده − یازده =