به گزارش نسیم خنداب به نقل از دیار آفتاب؛ سید محمد جمالیان رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک در جلسه ستاد مقابله با کرونای استان با بیان اینکه واکسینه شدن تاثیر بسیاری بر مقابله با کرونا دارد، گفت: بنا بر تحقیقات صورت گرفته بر روی ۵۴۰هزار نفر، ابتلا به کرونا در افراد واکسن نزده ۱۸برابر واکسن زده ها، مرگ و میر در این افراد ۱۲ برابر افراد واکسینه شده و بستری شدنشان ۱۱.۸ برابر کسانی است که واکسن کرونا را تزریق کرده اند.
وی افزود: خوشبختانه در پیک پنجم کرونا در استان، افزایش مرگ و میر نداشتیم که به دلیل واکسینه شدن افراد بوده است. برای مقابله بهتر با این بیماری نیروهایی برای واکسینه کردن افرادی که امکان حضور در مراکز تزریق ندارند تدارک دیده ایم که این کار را با حضور در منزل چنین افرادی انجام می دهند.
جمالیان ادامه داد: تاکنون در سطح استان به جز ساوه و خمین از ۸۰۴هزار جامعه هدف بیش از ۵۶۲هزار نفر معاول ۷۰درصد دوز اول و بیش از ۲۴۹هزار نفر معادل ۳۱درصد هر دو دوز واکسن را دریافت کردند. این میزان نسبت به میانگین کشوری که به ترتیب ۶۴درصد و ۲۷درصد است بالاتر است. البته نباید با بهتر شدن شرایط عادی انگاری صورت بگیرد چرا که همچنان نیاز به رعایت پروتکل ها وجود دارد. هم اکنون ۴۰۱ بیمار در بیمارستان های استان بستری هستند که ۷۰ نفر از آنان در بخش مراقبت های ویژه بستری هستند.
وی با اشاره به عدم تزریق واکسن توسط تعدادی از کادر درمان زیر مجموعه دانشگاه علوم پزشکی اراک، تصریح کرد: متاسفانه ۹۲۲نفر از این افراد همچنان واکسن نزده اند که از این تعداد ۲۹۴ نفر از کادر تامین اجتماعی و بقیه در بیمارستان های دولتی و خصوصی فعالیت دارند. ضروریست این افراد که بیشتر در معرض بیماری قرار دارند هر چه زودتر واکسینه شوند و در صورت خودداری، طبق قانونی بازدارنده واکسن زدن به آنها تکلیف شود.
جمالیان تاکید کرد: البته تعدادی از این افراد منتظر واکسن فایزر هستند که باید اعلام کنیم واردات این واکسن به کشور منتفی شده است و همگان باید بدانند بهترین واکسن در دسترس ترین آن است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک خاطرنشان کرد: متاسفانه در گروه های سنی بالای ۸۰سال هم که ماه ها از واکسیناسیون آنان می گذرد شاهدیم که ۱۵ درصد هنوز واکسن نزده اند که ضروریست نسبت به واکسیناسیون آنان اقدامی فوری شود.
انتهای پیام/