موردی از ابتلا به طاعون در حیات وحش استان مرکزی مشاهده نشده است

میرزایی گفت: براساس آخرین گزارش های روز گذشته از مناطق مختلف استان مرکزی تاکنون موردی از بیماری طاعون نشخوار کنندگان کوچک در استان مشاهده نشده است هر چند رصد و پایش ها ادامه خواهد داشت.

رضا میرزایی مدیرکل سازمان حفاظت محیط زیست استان مرکزی در گفتگو با خبرنگار دیار آفتاب؛ در خصوص آخرین وضعیت استان از لحاظ درگیری حیات‌وحش با بیماری طاعون گفت: خوشبختانه بر اساس آخرین گزارش‌ها که مربوط به روز گذشته است لاشه‌ای پیدا نشده و تاکنون موردی از شیوع بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک در استان مرکزی مشاهده نشده است.

وی ادامه داد: منطقه عمده ما هفتاد قله با ۹۸ هزار هکتار مساحت است که از مناطق قدیمی تحت حفاظت بوده و البته بخشی از آن‌هم از نظر درجه حفاظتی پارک ملی است ولی تا امروز در این منطقه هم موردی از شیوع بیماری طاعون نداشته‌ایم هر چند رصد و پایش ها همچنان ادامه خواهد داشت.

مدیرکل حفاظت محیط‌ زیست استان مرکزی تصریح کرد: در فصل تابستان هم برخی استان‌ها با این بیماری درگیر بودند اما در استان با اقدامات پیشگیرانه‌ای ازجمله ممانعت از تردد افراد، کنترل دام‌های غیرمجاز با همکاری منابع طبیعی و دامپزشکی، واکسینه کردن دام‌های حاشیه مناطق، ضدعفونی کردن مبادی ورودی و تجهیز و تکمیل آبشخورهای بیرون از دسترس دام‌های اهلی از شیوع این بیماری جلوگیری شد.

میرزایی با بیان اینکه استفاده از آبشخورهای مشترک یکی از راه های انتقال بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک است افزود: در سال‌های ۹۸ و ۹۹ بیش از ۲۶۰ مترمکعب به ظرفیت آبشخورها در استان اضافه شد تا حیات‌وحش آبشخور مشترک با دام اهلی نداشته باشند.

وی با اشاره به اینکه دام‌های اهلی چون واکسینه می‌شوند در معرض خطر این بیماری قرار ندارند خاطرنشان کرد: مشکلی که در حیات‌وحش داریم این است که امکان واکسیناسیون این حیوانات وجود ندارد لذا در خصوص دام‌های اهلی اگر واکسیناسیون لازم برای آن‌ها انجام‌گرفته باشد قطعاً زنجیره انتقال قطع خواهد شد.

گفتنی است روز گذشته مدیرکل حفاظت محیط‌ زیست استان البرز از تأیید شیوع بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک در این منطقه خبر داد و از درگیری برخی استان های همجوار با این بیماری ابراز نگرانی کرده بود.

بیماری طاعون نشخوارکنندگان یک بیماری ویروسی و قابل سرایت به حیوانات حیات وحش از جمله کل و بز است که با شروع ناگهانی تب، ریزش ترشحات از چشم و بینی، زخم دهان، تنگی نفس، اسهال بدبو و سرفه بروز می‌کند و دام مبتلا به شدت لاغر شده و در نهایت تلف می‌شود، این بیماری قابل انتقال به انسان نیست و صرفاً نشخوارکنندگان کوچک را درگیر می‌کند بنابراین جای نگرانی برای مردم وجود ندارد.

انتهای پیام/

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

16 − 8 =