به گزارش نسیم خنداب به نقل از دیار آفتاب؛ تشکیل جمهوری اسلامی نه فقط اراده ملت را بر سرنوشت خود به اثبات رساند و برای آنان استقلال و آزادی را به ارمغان آورد، بلکه امید را در دل محرومان و مستضعفان جهان برافروخت که آنان نیز میتوانند بعد از قرنها رنج و درد، جلوهای از وعده خداوند تبارکوتعالی را ببینند؛ همان وعده پیروزی مستضعفان بر مستکبران را که کتاب وحی، آن را نوید میدهد.
نهال انقلاب اسلامی که با نثار خون پاک فرزندان رشید ایران رویش یافت سرانجام در ۲۲ بهمن ۱۳۵۷ به بار نشست و با پیروزی انقلاب اسلامی زمینه مهمترین همهپرسی تاریخ ایران و به تعبیری زمینه نخستین انتخاب سرنوشت ساز ملت ایران پس از سالها استبداد و خفقان سیاسی و اجتماعی جهت تعیین نوع حکومت، فراهم شد.
۱۲ فروردین یکی از روزهای تاریخی و مهم ایران اسلامی است، در این روز با رای اکثریت قاطع مردم، نظام سیاسی کشور پس از ۲۵۰۰ سال از نظام سلطنتی به نظام جمهوری اسلامی وحکومت مردمی تغییر یافت، در ۱۲ فروردین ۱۳۵۸ ثمره مبارزات ضد سلطنتی و طاغوتی و شعار استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی ملت ایران به بار نشست و نظام جمهوری اسلامی ایران استقرار یافت.
بنیان گذار جمهوری اسلامی ایران حضرت امام خمینی، در پیامی به ملت ایران، ۱۲ فروردین را روز عید نامیدند در قسمتی از این پیام آمده است «صبحگاه ۱۲ فروردین که روز نخستین حکومت الله است، از بزرگترین اعیاد مذهبی و ملی ماست. ملت ما باید این روز را عید بگیرند و زنده نگه دارند؛ روزی که کنگرههای قصر ۲۵۰۰ ساله حکومت طاغوتی فرو ریخت و سلطه شیطانی برای همیشه رخت بر بست و حکومت مستضعفین که حکومت خداست به جای آن نشست.»
جمهوریت و مردمسالاری دینی مهمترین دستاوردهای انقلاب اسلامی
عموم مردم ایران در جریان شکل گیری انقلاب اسلامی و شعارهای خود از همان ابتدا بر دو اصل جمهوریت و اسلامیت تأکید کردند اما با این حال در بدو کار همهپرسی برای تعیین ماهیت نظام حاکم برگزار شد که در ۱۲ فروردین سال ۱۳۵۸ جمهوری اسلامی به تصویب مردم ایران رسید. شاید در تمام انقلابهای تاریخ معاصر هیچ انقلابی وجود ندارد که خود را بعد از موافقت مردم در یک انقلاب به رأی بگذارد.
استاد شهید مطهری واژه «جمهوری اسلامی» را چنین تفسیر میکنند: «مسئله جمهوری مربوط است به شکل حکومت؛ یعنی این که مردم حق دارند سرنوشت خود را خودشان در دست بگیرند و کلمه «اسلامی» محتوای این حکومت را بیان میکند. به این ترتیب، جمهوری اسلامی؛ یعنی حکومتی که شکل آن انتخاب رئیس حکومت، از سوی عامه مردم است و محتوای آن هم اسلامی است و با اصول و مقررات اسلام اداره میشود.»
جمهوریت و مردمسالاری دینی از مهمترین دستاوردهای انقلاب است که با اتکا به آن در حدود ۴ دهه اخیر بیش از ۴۰ انتخابات در ایران برگزارشده است، نخستین انتخابات بعد از انقلاب اسلامی در روز ۱۰ و ۱۱ فروردین سال ۱۳۵۸ برگزار شد که همهپرسی برای ماهیت جمهوری اسلامی بود و در این انتخابات بیش از ۲۰ میلیون نفر از مردم پای صندوقهای رأی رفتند.
این ۴۰ انتخابات در بیش از۴۰ سال گذشته نشان از اهتمام انقلاب اسلامی برای احترام به رأی مردم دارد. در همین زمینه رهبر انقلاب اسلامی میفرمایند: «اینهمه انتخابات در این کشور اتّفاق افتاده است، مردم بدون هیچ ضایعهای شرکت و دخالت کردهاند. این هنر بزرگ نظام اسلامی است. در کشورهای بهاصطلاح دمکراتیک هم گاهی در انتخابات حوادث خونین و تلخ به وجود میآید. ملت ما باکمال متانت در انتخابات گوناگون شرکت کرد.» (در دیدار مردم قم؛ ۱۹ دی ۸۱).
جمهوری اسلامی باوجود دستاوردهای مختلف در ابعاد سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، عمرانی و بینالمللی در بعد انتخاباتی هم یکی از دموکراتیکترین نظام هاست و مراجعه تقریباً سالیانه یک بار به آراء و نظر مردم از دستاوردهای گرانبهای انقلاب اسلامی در بعد دموکراسی و مردمسالاری دینی بوده و نشان میدهد که رأی و نظر مردم در کلیه امور کشور تعیینکننده است.
انتخابات در نظام مردمسالار کارکردهای ممتازی دارد که اهمیت و ضرورت توجه به آن را بیشازپیش آشکار میکند لذا انتخابات عالیترین مظهر حضور مردم در عرصه سیاسی و مهمترین مجرای تحقق حاکمیت مردم است چراکه نظام مردمسالار نظام حاکمیت مردم بر سرنوشت خویش، نظام داشتن حکومتی برخاسته از مردم و پاسخگو در برابر مردم است و رژیم پهلوی فاقد این پایگاه مردمی و مشروعیت موردنیاز برای بقا بود و پهلویها رسیدنشان به قدرت را مدیون خارجیها بودند؛ اینکه آنها در شرایط اضطراری و در بحرانهای شدید، خود را ناگزیر از فرار میدانستند، مؤید همین مسئله است.
شعار «استقلال» و «آزادی» با استقرار جمهوری اسلامی عملی شد
«آزادی» نیز از اساسیترین شعارها و خواستههای ملت ایران در روزهای انقلاب بود که با استقرار جمهوری اسلامی شکل عملی به خود گرفت و قشرهای مختلف با حضور در تمام صحنهها آزادانه به خواستههای خود جامه عمل پوشانده و در تعیین سرنوشت خود مشارکت میکنند.
»استقلال» بعد دیگری از نظام جمهوری اسلامی ایران است که با استقرار آن ملت ایران از وابستگی به شرق و غرب رهایی یافت و در عرصه بینالملل با حفظ اصول به دفاع از حقوق خویش پرداخت، استقرار نظام جمهوری اسلامی در ایران و سرنگونی نظام سلطنتی علاوه بر اینکه تحولات داخلی به دنبال داشت، تغییراتی در معادلات بینالملل بهویژه در خاورمیانه ایجاد کرد تغییراتی که با اهداف استعمارگران همسو و سازگار نبود و دشمنی آنان را علیه ملت ایران برانگیخت.
رهبر انقلاب می فرمایند: «امروز هیچ قدرتی در دنیا نمیتواند ادعا کند که بر نظام سیاسی کشور ما حاکم است و اشاره، تصریح، نهیب یا تهدید او میتواند اثری بر روی تصمیمگیریهای ما بگذارد.» ۱۳۸۵/۰۳/۲۹
آنچه در ایران همواره بهعنوان یک معضل با آن روبرو بودهایم و تاریخ ما را با فراز و فرود بسیار درگیر کرد، فقدان استقلال در حکومتها خصوصاً در دوره قاجار و پهلوی بود که در دوره پهلوی به اوج خود رسید. ضعف حکومت مرکزی و اتکای بیشازحد به قدرتهای خارجی همواره بهعنوان پاشنه آشیل دوره قاجار و پهلوی، خسارتهای هنگفتی را متوجه ایران بزرگ کرد.
انقلاب اسلامی اما با محور قرار دادن شعار استقلالخواهی دست روی نکته مهمی گذاشت و با درمان این زخم کهنه و چرکین قدم محکمی برای اعتلای کشور برداشت لذا امام خمینی (ره) با انقلاب اسلامی دورهای جدید را در تاریخ ایران بنا نهاد.
استقلال در ابعاد مختلف یکی از ابزارهای قدرت جمهوری اسلامی است که به برکت انقلاب اسلامی رقم خورده و تمام فشارهای دشمنان برای از بین بردن این استقلال و سیطره بر سرنوشت و منابع و ثروت ملت ایران است. در طول بیش از چهار دهه از عمر انقلاب اسلامی همچنان سیاست قطعی حفظ این استقلال در عین برقراری روابط دوجانبه و چندجانبه سیاسی، اقتصادی و فرهنگی با کشورهایی است که با حسن نیت به منافع ملت ایران احترام می گذارند.
انقلاب اسلامی ایران حالا ۴۳ ساله شده است و ملت پابهپا و دست در دست یکدیگر گام اول انقلابشان را علیرغم همهی فشارهای استکباری پشت سر گذاشتهاند ایران به برکت انقلاب، اکنون در چشم جهانیان در جایگاه متعالی و شایسته ملت خود ایستاده و از گردنههای سختی عبور کرده و اهداف ارزشمندی را برای دستیابی در پیش روی خود ترسیم کرده است.
انتهای پیام/