۲۰ درصد کل اعتبارت سفر رئیس جمهور به بخش کشاورزی اختصاص یافت/ خرید گندم در استان مرکزی به مرز ۲۰۰ هزار تن رسید/ قیمت نان افزایش نمی یابد

صفری گفت: ۲۰ درصد اعتبارت سفر رئیس جمهوربه استان مرکزی به بخش کشاورزی اختصاص یافت که عدد بسیار قابل توجهی است و با اجرایی شدن مصوبات مطمئناً رشد خوبی را در بخش کشاورزی استان خواهیم داشت که بهره‌وری تولید را به دنبال دارد.

به گزارش نسیم خنداب به نقل از دیار آفتاب؛ علی صفری رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت هفته دولت اظهار داشت: سازمان جهاد کشاورزی یک مجموعه عریض و طویل به لحاظ گستره و تعدد فعالیت‌هاست که نهایتاً برآیند این فعالیت‌ها تأمین امنیت غذایی است.

وی افزود: علیرغم محدودیت‌های سنوات اخیر اما همکاران ما در جهاد کشاورزی و بهره‌برداران در سنگر تولید بسیار فعال ظاهر شدند چراکه امنیت غذایی پایه‌گذار امنیت ملی است فلذا ضروری است حمایت‌های لازم نیز از این بخش صورت گیرد.

صفری تصریح کرد: دولت سیزدهم در طول یک سال گذشته سیاست‌گذاری‌های بسیار خوبی را در بخش کشاورزی انجام داده که قطعاً به بالنده‌تر شدن این بخش کمک خواهد کرد.

۲۰ درصد کل اعتبارت سفر رئیس جمهور به بخش کشاورزی اختصاص یافت

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی با اشاره به سفر اخیر رئیس‌جمهور به استان مرکزی نیز گفت: در سفر هیئت دولت به استان ۳۸ مصوبه در بخش کشاورزی داشتیم که درمجموع ۲ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار به این بخش اختصاص داده شد و توانستیم در ردیف استان‌های بزرگ اعتبار بگیریم که این اعتبارات از امسال تا سال ۱۴۰۳ تزریق خواهد شد.

وی با تأکید بر اینکه حدود ۲۰ درصد اعتبارت سفر متعلق به بخش کشاورزی است افزود: با اجرایی شدن مصوبات مطمئناً رشد خوبی را در بخش کشاورزی استان خواهیم داشت که منجر به بهره‌وری تولید می‌شود.

۲۵ طرح کشاورزی در هفته دولت به بهره برداری می رسد/ خرید گندم در استان به مرز ۲۰۰ هزار تن رسید

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی ادامه داد: هفته دولت امسال ۲۵ طرح بخش کشاورزی در استان مرکزی افتتاح می‌شود که با سرمایه‌گذاری حدود ۲۱ میلیارد تومانی زمینه ایجاد اشتغال برای ۷۹۳ نفر را فراهم می‌کند.

وی با بیان اینکه مصداقی از امنیت غذایی در حوزه تولید غلات و به‌ویژه گندم است افزود: در استان مرکزی علیرغم تداوم خشک‌سالی‌های سنوات اخیر اما در تولید گندم شاهد روند خوبی هستیم و میزان تولید و خرید تضمینی امسال بیانگر این است که هم سیاست‌های دولت و هم اقدامات ترویجی اثرگذاری بسیار خوبی داشته است.

صفری خاطرنشان کرد: امسال در استان مرکزی در حال رسیدن به مرز خرید ۲۰۰ هزار تنی گندم هستیم که البته تولید ما قطعاً بیش از این بوده و میزان تولید گندم استان ۲۵۰ هزار تن برآورد می‌شود.

این مقام مسئول اظهار داشت: در سال جاری نسبت به سال گذشته شاهد رشد ۱۳۰ درصدی خرید گندم مازاد کشاورزان هستیم که یکی از عوامل مهم سیاست‌گذاری‌های دولت به‌ویژه مشوق‌های خوبی است که بحث قیمت‌گذاری گندم انجام گرفت، همچنین کاهش ۴۵ درصدی قیمت کودهای فسفاته و پتاسه و افزایش مراکز خرید در استان از عوامل مهم در رشد قابل‌توجه خرید گندم است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی افزود: خرید تضمینی گندم در کل کشور از ۷ میلیون و ۲۰۰ هزار تن فراتر رفته و در گندم نانوایی به خودکفایی رسیده‌ایم که در همین راستا برنامه‌ریزی برای خودکفایی در تأمین نیاز گندم صنف و صنعت نیز باقدرت دنبال می‌شود.

وی تصریح کرد: امسال در استان مرکزی در بحث تولید گندم هم ازنظر کمی و هم ازنظر کیفی شاهد رشد هستیم و درصد سن زدگی کمتر از یک درصد است ضمن اینکه افت مفید و غیرمفید گندم تولیدی استان کمتر از میانگین استاندارد بوده است.

صفری تأکید کرد: سیاست‌های تشویقی دولت برای کشت محصولات استراتژیک امسال نیز ادامه خواهد داشت که ازجمله با ترویج کشت قراردادی بناست تا کل گندم و غلات در سال زراعی جدید به‌صورت قراردادی کشت شود که این مهم سال گذشته به‌صورت آزمایشی نیز در استان اجرایی شد.

رشد ۳۰ درصدی عملکرد با اجرای طرح جهش تولید دیمزارها

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی با بیان اینکه طرح جهش تولید در دیمزارها از دیگر برنامه‌های در دست اقدام جهاد کشاورزی است افزود: متأسفانه میزان برداشت از دیمزارها در کشور ما به نسبت میانگین جهانی پایین است لذا دولت درصدد است تا در این بخش افزایش عملکرد را رقم بزند هرچند کشور ما با مشکل خشک‌سالی مواجه است اما عملکرد در دیمزارها می‌تواند افزایش یابد کما اینکه سال گذشته با اجرای این طرح در ۴۲ هزار هکتار از اراضی دیم استان با همراهی ستاد اجرایی فرمان امام (ره) شاهد رشد ۳۰ درصدی در عملکرد بودیم.

صفری همچنین افزود: یکی از سیاست‌های جهاد کشاورزی ورود تکنولوژی به بخش‌های مختلف کشاورزی است که در این راستا ضریب مکانیزاسیون در استان مرکزی با تسهیلات ارائه‌شده به بهره‌برداران در یک سال گذشته از یک و ۸۵ صدم اسب بخار به یک و ۹۸ صدم رسیده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی همچنین در خصوص اقدامات انجام‌شده در حوزه حفظ نباتات افزود: با توجه به اینکه استان مرکزی از استان‌های سن خیز کشور است اما در راستای مبارزه با آفات ۱۸۰ هزار هکتار عملیات مبارزه با سن غلات انجام گرفت همچنین ۵۳ هزار هکتار مبارزه با علف‌های هرز صورت پذیرفت.

رشد ۱۰ درصدی بیمه محصولات کشاورزی در استان مرکزی

صفری با تأکید بر لزوم توجه به بحث بیمه در بخش کشاورزی اظهار داشت: بخش کشاورزی ریسک بالایی دارد و یکی از سیاست‌های وزارت جهاد کشاورزی در دولت سیزدهم گسترش پوشش بیمه‌ای در این بخش است.

وی ادامه داد: بیمه محصولات کشاورزی در کشور دارای عملکرد خوبی نیست و ازجمله دلایل آن بعضاً ناکارآمدی صندوق بیمه کشاورزی و عدم ترویج فرهنگ بیمه است که در طول یک سال گذشته با توجه مأموریتی که برای ترویج این امر داشتیم شاهد رشد ۱۰ درصدی در بیمه محصولات کشاورزی در استان بودیم.

سالانه ۷۵۰ هزار تن محصولات گلخانه ای در استان مرکزی تولید می شود

این مقام مسئول با تأکید بر اینکه توسعه کشت‌های گلخانه‌ای با توجه به اقلیم خشک کشور و چالش آب در دستور کار قرار دارد گفت: سال گذشته ۳۰ هکتار گلخانه و سایه بان در استان مرکزی احداث شد و سطح کشت گلخانه‌ای استان به ۷۳۰ هکتار رسید که درمجموع سالانه ۷۵۰ هزار تن تولید محصولات گلخانه‌ای در استان صورت می‌گیرد.

دولت سیزدهم به دنبال کاهش ریسک سرمایه گذاری در بخش کشاورزی است/ سال گذشته بیش از ۱۵۰۰ میلیارد در بخش کشاورزی استان سرمایه گذاری شد

صفری با اشاره به اینکه ورود سرمایه به بخش کشاورزی نسبت به سایر بخش‌ها کم است تصریح کرد: البته این مسئله دارای علل مختلفی ازجمله ریسک بالاست لذا یکی از سیاست‌های دولت این است که با کاهش ریسک‌ها و اعمال مشوق‌ها شرایطی را فراهم کند تا بخش کشاورزی پذیرای سرمایه‌ها باشد که یکی از اقدامات انجام‌شده در این راستا ارائه تسهیلات بانکی است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی افزود: با توجه به حذف ارز ترجیحی در اوایل سال و در راستای حمایت از تداوم تولید بخش دام و طیور تاکنون ۲۲۳ میلیارد تومان تسهیلات سرمایه در گردش در قالب ۳ هزار نفر پرداخت‌شده است و بر اساس برآوردها در سال ۱۴۰۰ بیش از هزار ۵۰۰ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری جدید در بخش کشاورزی استان مرکزی انجام‌شده است.

سند دار کردن اراضی کشاورزی یکی از سیاست های دولت سیزدهم است/ استان مرکزی حائز رتبه سوم تعداد قنوات در کشور

وی با بیان اینکه تأمین زمین برای سرمایه‌گذاری بخش‌های مختلف کشاورزی، صنعت و خدمات و حفظ کاربری اراضی کشاورزی نیز ازجمله حوزه‌های مأموریتی جهاد کشاورزی است گفت: در این حوزه چالش‌های متعددی ازجمله فعالیت دلالان و سودجویان برای تغییر کاربری غیرمجاز اراضی و تهدید امنیت غذایی وجود دارد لذا بحث صدور اسناد اراضی کشاورزی از سیاست‌های دولت سیزدهم است که بناست تا پایان دولت همه اراضی سنددار باشند چراکه این اقدام باعث ایجاد هویت در بخش کشاورزی خواهد شد.

صفری اذعان داشت: در استان مرکزی تاکنون ۲۰۰ هزار هکتار رفع تداخلات انجام‌شده و ۲۰۰ هزار هکتار نیز در دست انجام است همچنین ۸ هزار هکتار کاداستر صورت گرفته که ۶۷ هزار هکتار کاداستر نیز در حال انجام است، ضمن اینکه اولین سری اسناد کشاورزی با طی کردن پروسه مربوطه صادرشده و در روزهای آتی به کشاورزان استان تقدیم خواهد شد.

وی با بیان اینکه ۲۴۰۰ رشته قنات در استان مرکزی داریم و از این حیث حائز رتبه سوم کشوری هستیم گفت: بیشتر منابع آب ما در استان زیرزمینی است و در سال گذشته ۲۲ میلیارد تومان برای مرمت قنوات هزینه شده است و تداوم خواهد داشت.

جهاد کشاورزی از مزرعه تا سفره وظیفه مند است/ سال گذشته ۱۱ هزار تن کالای اساسی برای استان تأمین شد

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی با تأکید بر اینکه جهاد کشاورزی از مزرعه تا سفره وظیفه مند است اظهار داشت: از سال گذشته با اجرای قانون انتزاع متولی تولید، توزیع و تأمین کالا هستیم و علیرغم محدودیت‌های مختلف اما خوشبختانه حذف ارز ترجیحی نیز در استان بسیار خوب مدیریت شد هیچ کمبودی در کالاهای اساسی وجود نداشت و علاوه بر نیاز استان به سایر استان‌ها نیز ارسال داشته‌ایم.

وی خاطرنشان کرد: سال گذشته حدود ۱۱ هزار تن کالای اساسی برای استان مرکزی تدارک و تأمین شد و ۳ هزار و ۳۶۰ مورد بازرسی از صنوف انجام گرفت.

در تأمین نان هیچ مشکلی نداریم/ قیمت نان افزایش نمی یابد

صفری همچنین گفت: مشکلات نانوایی‌ها هم از نظر کمیت و کیفیت نان و هم بحث قاچاق آرد باعث شد تا دولت سیزدهم به‌صورت ویژه به این موضوع ورود کند و با نصب دستگاه‌های هوشمند پایش میزان فروش و تولید نان تحت ارزیابی قرار گیرد و از تخلفات بعدی و قاچاق آرد جلوگیری شود ضمن اینکه تأکید می‌کنیم در بحث تأمین نان هیچ مشکلی وجود ندارد و هیچ‌گونه افرایش قیمتی نخواهیم داشت.

زیرساخت ۱۰۰ هزار تن تولید مرغ در استان مرکزی فراهم است/ تولید مازاد بر نیاز گوشت قرمز و سفید

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی تصریح کرد: در گوشت قرمز و گوشت سفید تولیدات استان مرکزی مازاد بر نیاز استان است همچنین در بحث تولید شیر میزان مازاد آن با همکاری دو شرکت تولید شیر خشک در استان جذب و با تبدیل و فراوری علاوه بر تأمین نیاز داخل صادر می‌شود.

این مقام مسئول خاطرنشان کرد: زیرساخت ۱۰۰ هزار تن تولید مرغ در استان مرکزی فراهم است که در حال حاضر تولید استان ۷۰ هزار تن است.

وی در رابطه با خرید تضمینی مرغ و دام زنده نیز گفت: هزار و ۶۵۵ تن مرغ مازاد، ۶۴۲ رأس دام سنگین و ۲ هزار و ۵۲۸ رأس دام سبک در استان مرکزی خریداری‌شده که متأسفانه یکی از مشکلات کمبود ظرفیت کشتارگاهی و انجماد ما در استان است و امیدواریم با اتمام پروژه کشتارگاهی داودآباد این مشکل مرتفع شود.

در حوزه صنایع تبدیلی استان ۳ میلیون ۸۰۰ هزار تن ظرفیت وجود دارد

صفری همچنین صنایع تبدیلی را موجب کامل شدن زنجیره تولید دانست و افزود: سال گذشته ۳۷ طرح صنایع تبدیلی در استان به بهره برداری رسید که ۲۲۴ هزار تن جذب ماده خام صورت گرفت و درمجموع شاهد ۳۰۱ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری در این بخش بودیم.

وی تصریح کرد: درمجموع ۳۰۵ واحد صنایع تبدیلی در استان مرکزی برای ۵ هزار و ۸۷۱ نفر ایجاد اشتغال کرده و در این حوزه ۳ میلیون و ۸۰۰ هزار تن ظرفیت وجود دارد.

۱۶ میلیون قطعه ماهی زینتی در استان مرکزی تولید شد

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی با بیان اینکه در بخش شیلات نیز رشد ۱۴۰ درصدی تولید آبزیان پرورشی نسبت به تکالیف برنامه ششم را شاهد هستیم افزود: در زمینه ماهیان زینتی که یکی از پتانسیل‌های استان مرکزی با محوریت شهرستان محلات است رشد خوبی داریم و امسال ۱۶ میلیون قطعه تولید صورت گرفته است.

انتهای پیام/

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفده + 15 =