سهم ۱۶ میلیونی استان مرکزی از طرح کاشت یک میلیارد درخت/امسال در هفته درختکاری یک میلیون اصله نهال در استان توزیع می شود

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی گفت: موضوع کاشت یک میلیارد درخت در کشور طی ۴ سال در حال پیگیری است و سهم استان مرکزی تولید و کاشت ۱۶ میلیون اصله نهال در استان طبق برنامه زمان‌بندی است.

به گزارش نسیم خنداب، عبدالحسین محمدی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی در گفتگو با دیار آفتاب؛ با بیان اینکه هرساله ۱۵ تا ۲۱ اسفند به‌عنوان هفته درختکاری یا منابع طبیعی نام‌گذاری شده در تشریح برنامه‌های این هفته در استان مرکزی اظهار داشت: طی این هفته برنامه‌هایی در سطح استان برای بحث درختکاری خواهیم داشت و پروژه‌های مرتبط با منابع طبیعی نیز افتتاح خواهند شد.

وی ادامه داد: امسال حدوداً ۱۵ گونه درختی در سطح استان به تعداد یک میلیون ۱۰۰ هزار اصله از طریق نهالستان منابع طبیعی توزیع خواهد شد.

محمدی اذعان داشت: امسال موضوع جدیدی نیز توسط ریاست جمهور پیگیری می‌شود که بحث کاشت یک میلیارد درخت در کشور طی ۴ سال و سالانه ۲۵۰ میلیون اصله نهال است و سهم استان مرکزی تولید و کاشت ۱۶ میلیون اصله نهال در استان طبق برنامه زمان‌بندی است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی تصریح کرد: نهالستان ما با مساحت ۲۴ هکتار یکی از نهالستان‌های با کیفیت در سطح کشور است و جلسات مختلفی با مدیران استان و همچنین صنایع و سازمان‌های مردم‌نهاد برگزار شده که بتوانیم روند اجرایی این طرح را با سرعت بیشتری در استان انجام بدهیم.

وی ضمن اینکه از دستگاه‌های مختلف به‌ویژه صنایع، بنگاه‌های اقتصادی و شهرداری و دهیاری‌ها خواست در راستای مسئولیت اجتماعی خود به این حوزه ورود کنند گفت: این مجموعه‌ها می‌توانند در قالب تولید نهال یا در اختیار قرار دادن نهادهای تولید در  منابع طبیعی  را همراهی کنند تا بتوانیم سالانه ۴ میلیون اصله نهال را تولید و توزیع کنیم.

محمدی افزود: این ۴ میلیون اصله شامل نهال، کاشت بذر و بوته کاری است و مثلاً در شهرستان‌هایی مثل ساوه و زرندیه بوته کاری ملاک عمل است تا بتوانیم اراضی بیابانی را احیا کنیم و یا در شهرستان‌هایی که اقلیم بهتری از لحاظ بارندگی دارند نهال‌کاری و در برخی شهرستان‌ها نیز بحث بذرکاری در دستور کار است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی خاطرنشان کرد: پروژه کاشت یک میلیارد درخت در کشور از سال ۱۴۰۲ آغاز خواهد شد و بیشترین دغدغه در بحث تولید نهال است که امیدواریم با اقداماتی که شروع خواهیم کرد سال آینده در همین فصل بتوانیم ۴ میلیون اصله نهال را تحویل مردم استان مرکزی بدهیم تا از این طریق سطح جنگل‌کاری در استان افزایش پیدا کند.

وی با بیان اینکه این طرح بین‌المللی است و از سال ۲۰۲۰ تا ۲۰۳۰ به‌عنوان دهه احیای اکوسیستم‌ها نام‌گذاری شده اذعان کرد: ۴۵ کشور موافقت کرده‌اند که تا سال ۲۰۵۰ میزان دی‌اکسیدکربن را به صفر برسانند که تنها راه آن درخت‌کاری است و بنا شده در این یک دهه یک تریلیون درخت در دنیا کاشته شود و ایران نیز یک میلیارد نهال را خواهد کاشت.

انتهای پیام/

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 + پنج =