کشت ۷۰ هکتار دانه روغنی در خنداب/احداث صنایع تبدیلی در شهرستان ضرورت دارد

رئیس جهاد کشاورزی شهرستان خنداب گفت: امسال برای اولین بار حدود ۵۵ هکتار کشت دانه روغنی دیم کاملینا و ۱۵ هکتار دانه روغنی گلرنگ در شهرستان داشتیم که از محصولات استراتژیک محسوب می‌شود و خرید تضمینی دارد.

به گزارش نسیم خنداب؛ حمید قلی پور، رئیس جهاد کشاورزی شهرستان خنداب در گفتگو با خبرنگار نسیم خنداب گفت: از ابتدای سال جاری، جهاد کشاورزی اقدامات مفید و مؤثری در زمینه کشاورزی شهرستان انجام داده است.

وی در ادامه بیان کرد: الگوی کشت از مسائل اساسی در وزارت جهاد کشاورزی است، با توجه به محدودیت‌هایی که در منابع آبی مواجه هستیم، اصلاح الگوی کشت در دستور کار جهاد کشاورزی قرارگرفته است.

قلی پور افزود: امسال برای اولین بار حدود ۵۵ هکتار کشت دانه روغنی دیم کاملینا و ۱۵ هکتار دانه روغنی گلرنگ  در شهرستان داشتیم که از محصولات استراتژیک محسوب می‌شود و خرید تضمینی دارد.

رئیس جهاد کشاورزی خنداب بیان کرد: برای اولین بار در سطح شهرستان روش آبیاری طیف(قطره‌ای) اجرا شد. حدود ۵۰ هکتار در مزارع  پاییزه و ۶۰۰ هکتار در اراضی بهاره کشت شد که کمک شایانی در صرفه‌جویی آب داشت.

وی تصریح کرد: امسال حدود ۳۰۰ تن ماهی سردابی، ۱۴ هزار تن گندم، ۱۲ هزار تن جو، ۱۵۰ تن کلزا، ۵۰ هزار تن ذرت علوفه‌ای، ۳۲ هزار تن چغندرقند، ۱۴ هزار تن میوه دانه‌دار، ۴۳ هزار تن تولید میوه هسته‌دار و ۱۰۰ کیلوگرم زعفران در سطح  شهرستان تولید شد که پیشرفت‌های قابل‌توجهی است.

قلی پور بیان کرد: در سال جاری  حدود ۹ هزار تن گندم مازاد بر نیاز کشاورزان تحویل سیلو خنداب شد که نسبت به سال گذشته افزایش ۳ برابری داشته است.

وی خاطرنشان کرد: اتفاق خوبی که برای اولین بار در سطح شهرستان در حال انجام است  پروژه احداث سردخانه در روستای کرکانک بخش مرکزی است  که در صورت تأمین اعتبار تا پایان سال به بهره‌برداری می‌رسد با توجه به فعالیت ویژه کشاورزان یک سردخانه جوابگوی شهرستان نیست و تلاش می‌کیبم یک سردخانه دیگر در بخش قره چای احداث شود.

رئیس جهاد کشاورزی خنداب اظهار داشت: در سال جاری ۱۷ میلیارد تومان تسهیلات تحت عنوان (تسهیلات مردمی سازی یارانه‌ها) در جهت خرید نهاده دام به دامداران و مرغداران پرداخت شد و ۲۵ هزار تن انواع محصولات دامی در شهرستان تولید شد.

قلی پور گفت: در مسئله افزایش بهره‌وری آب در شهرستان چهار میلیارد تومان تسهیلات در بحث انتقال آب، تجهیز موتور و احداث استخر به کشاورزان  پرداخت شد و در دهه فجر سه پروژه کانال آب در روستاهای سوزان و خانقاه و یک آبیاری کم‌فشار در روستای استوه به بهره‌برداری رسید.

وی افزود: در سال جاری در بحث رفع تداخلات امور اراضی رتبه اول استان را کسب کردیم به لطف الهی و همکاری اداره ثبت و منابع طبیعی کشاورزان می‌توانند برای سنددار کردن اراضی خود اقدام کنند.

رئیس جهاد کشاورزی تصریح کرد: ۷۳۰۰ هکتار باغ انگور در سطح شهرستان است سالانه حدود ۱۳۰ هزار تن انگور و ۳۰ هزار تن کشمش برداشت می‌شود و ۴۰۰ هکتار متقاضی داربستی کردن باغ را داریم که در صورت تأمین اعتبار این تسهیلات پرداخت خواهد شد.

وی تأکید کرد: با توجه به اینکه تولید انگور در شهرستان بیشتر از ظرفیت کارخانه‌هاست همین امر باعث می‌شود انگور خنداب به شهرهای مجاور صادر شود دو کارخانه فرآوری کشمش در شهرستان فعال است و سه واحد دیگر در خنداب، روستای آقداش و روستای کرکان در شرف تأسیس است که امیدواریم بتوانیم در صورت تأمین اعتبار تا فصل برداشت انگور به بهره‌برداری برسند.

قلی پور تصریح کرد: یکی از اهداف اساسی جهاد کشاورزی خنداب احداث صنایع تبدیلی میوه‌جات است با توجه به اینکه ۶۵۰۰هکتار باغات سردرختی در شهرستان داریم احداث صنایع تبدیلی لازم و ضروری است و جهاد کشاورزی پیگیر جذب سرمایه‌گذار است.

رئیس جهاد کشاورزی خنداب گفت: یک واحد تولید خوراک دام در دهشیرخان در حال احداث است که ان شاالله  در سال آینده به بهره‌برداری می‌رسد تا دامداران برای تهیه خوراک دام مشکلی نداشته باشند.

وی افزود: ۶۰۰ تن انواع کالای اساسی از قبیل برنج، مرغ، شکر و قند در شهرستان توزیع‌شده است

قلی پور گفت: کسب برند سالم گوجه‌فرنگی را برای اولین بار در شهر جاورسیان  داشتیم که برند ایران را گرفت.

رئیس جهاد کشاورزی خنداب بیان کرد: ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) قراردادی با وزارت جهاد کشاورزی منعقد کرده است در همین راستا طرح جهش تولید شکل گرفت،و در برخی شهرستان‌ها ازجمله شهرستان خنداب اجرا شد و در اراضی دیم ما اقداماتی فنی انجام شد که بازده بالاتری نسبت به کشت مرسوم دارند طرح جهش تولید در ۳۷۰۰ هکتار از اراضی دیم گندم و جو انجام می‌شود .

وی گفت:  در بحث مکانیزاسیون  ادوات کشاورزی ۶ میلیارد تومان اعتبار در قالب تسهیلات به کشاورزان اختصاص داده شد.

قلی پور افزود: سالانه حدود ۶ هزار تن انواع کود شیمایی سهمیه شهرستان است،کشاورزانی که آزمایش خاک بدهند و مشخص شود که زمین آن ها کود بیشتری لازم دارد جهاد کشاورزی آمادگی دارد مقدار نیاز زمین کشاورزی را مرتفع کند.

وی در پایان گفت: کشاورزان برای خرید تراکتور می توانند به نمایندگی تراکتور سازی در سطح کشور مراجعه کنند که شهرستان خنداب تحت پوشش نمایندگی کمیجان است.

انتهای پیام/

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دوازده − شش =