قیمت کارشناسی خرید تضمینی گندم حداقل ۱۷ هزار تومان است

نماینده مردم ساوه زرندیه گفت: قیمت خرید تضمینی گندم اگر با احتساب هزینه‌ها و سود کشاورز باشد برای کشت و تحویل گندم به دولت ترغیب خواهند شد اما اگر نرخ از قیمت تمام‌شده پایین‌تر باشد آن‌وقت زمینه قاچاق و استفاده آن در دامداری‌ها وجود دارد.

به گزارش نسیم خنداب، حجت‌الاسلام محمد سبزی نماینده مردم ساوه زرندیه و عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با دیار آفتاب؛ اظهار داشت: در خصوص بحث افزایش قیمت خرید تضمینی گندم تاکنون چند جلسه در کمیسیون برگزارشده و این موضوع موردبررسی قرار گرفته است.

وی ادامه داد: شورای اقتصاد که قبلاً باید برای قیمت‌گذاری تصمیم‌گیری می‌کرد کاملاً اختیار آن در دست دولت بود اما قانونی که مجلس تصویب کرد باعث شد تا با تشکیل شورای قیمت گذاری محصولات اساسی کشاورزی، خود گندم کاران و کشاورزان هم در این پروسه دخیل باشند.

سبزی تصریح کرد: سال گذشته از حدود ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار تن خرید قبلی گندم توسط دولت، علیرغم خشک‌سالی خرید تضمینی به بیش از ۷ میلیون تن رسید و امسال توقع داریم اگر بارش مناسبی داشته باشیم این عدد به حدود ۱۰ میلیون تن ارتقا پیدا کند که لازمه آن ایجاد انگیزه برای کشاورز است.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس خاطرنشان کرد: قیمت خرید تضمینی اگر با احتساب هزینه‌ها و سود کشاورز باشد طبیعتاً انگیزه ایجاد می‌شود که کشاورزان هم کشت کنند و هم گندم را تحویل دولت بدهند اما اگر نرخ خرید تضمینی از قیمت تمام‌شده پایین‌تر باشد آن‌وقت زمینه قاچاق و استفاده آن در دامداری‌ها وجود دارد.

نماینده مردم ساوه و زرندیه گفت: قیمتی که دولت سال گذشته اعلام کرد با توجه به افزایش هزینه‌های تولید منصفانه نبود و به همین دلیل کمیسیون کشاورزی هم به این موضوع ورود کرد و نظرات کارشناسی تقریباً بر روی ۱۷ هزار تومان است، دولت و به ویژه سازمان برنامه‌وبودجه هم باید برای این مهم برنامه‌ریزی کنند چراکه اعتبار خوبی برای بحث خرید گندم در بودجه پیش‌بینی‌شده و حتی اگر کم هم باشد باید دولت نسبت به تأمین اعتبار اقدام کند چراکه قیمت باید به نحوی باشد که انگیزه قاچاق را از بین ببرد.

به گزارش دیار آفتاب؛ قیمت خرید تضمینی گندم در نیمه سال گذشته کیلویی ۱۳ هزار تومان تعیین شده بود اما کشاورزان معتقدند با توجه به افزایش محسوس هزینه‌های تولید می‌گویند اگر دولت نرخ خرید گندم را افزایش ندهد، متضرر خواهند شد، در حال حاضر هم وقتی که ‌دلالان دست به نقد در حوزه خرید گندم وجود دارند و گندم را با قیمت‌های گرانتر از نرخ دولتی، از کشاورز خریداری می‌کنند، بسیاری از کشاورزان ترجیح می‌دهند گندم خود را به جای دولت، به آنها بفروشند.

با این وجود در حالی که براساس اعلام بنیاد ملی گندمکاران برآوردهای کارشناسی گمان می رفت قیمت خرید تضمینی هرکیلو گندم به ۱۷هزارتومان افزایش یابد در روزهای اخیر اما سخنگوی دولت قیمت قیمت ۱۵ هزار تومان را اعلام کرد که بنابر پیشنهاد وزارت کشاورزی به تصویب هیئت دولت رسیده است.

بر اساس قانون مصوب سال ۱۳۹۹ مجلس شورای اسلامی اما قیمت گذاری برای خرید تضمینی محصولات اساسی کشاورزی، برعهده «شورای قیمت گذاری و اتخاذ سیاست های حمایتی محصولات اساسی کشاورزی» است و هیئت دولت و وزیر کشاورزی اختیار تعیین قیمت برای گندم کشاورزی را ندارند.

انتهای پیام/

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

19 + دوازده =