هدفگذاری ۱۰۰ طرح تحقیقاتی جدید در مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی استان مرکزی

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی مرکزی گفت: ۲ میلیارد تومان از مصوبات سفر ریاست جمهوری به مرکزی مربوط به مرکز تحقیقات تخصیص یافته است.

به گزارش نسیم خنداب به نقل از دیار آفتاب؛ غلامرضا گودرزی رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی در نشست با اصحاب رسانه اظهار کرد: مرکز تحقیقات به عنوان یکی از ثمرات و بخش‌ها در بدنه وزارت جهاد کشاورزی در زمان جهاد سازندگی و وزارت جهاد کشاورزی منشأ خدمات زیادی بوده است.

وی افزود: استفاده بهینه از نهاده‌های کشاورزی و توانمندسازی اقتصاد خانوار و امنیت غذایی کشور گام‌های بلندی برداشته است.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی با بیان اینکه مهمترین رسالت وزارت جهاد کشاورزی و این مرکز تأمین امنیت غذایی است، تصریح کرد: افزایش تولیدات کشاورزی، حفظ ذخایر ژنتیکی، افزایش بهره وری مصرف نهاده‌ها و انتقال دانش فنی و مهارت آموزی به بهره برداران از مؤلفه‌های امنیت غذایی محسوب می‌شود.

گودرزی ادامه داد: مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی بزرگترین مرکز پژوهشی در حوزه تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی در استان مرکزی با ساختار تشکیلاتی ۳ معاونت پژوهشی و فناوری، آموزش و برنامه ریزی و ۲ پردیس تحقیقاتی و آموزشی، ۵ ایستگاه تحقیقاتی، ۹ آزمایشگاه تخصصی، ۷ کلکسیون بزرگ در سطح کشور شامل انار و لوبیا و گل محمدی و گیاهان دارویی و آویشن و صنوبر و پسته وحشی است و ۳۴ پژوهشگر در این حوزه‌ها نقش آفرینی می‌کنند.

وی با بیان اینکه تمامی اقدامات تحقیقاتی در زمینه لوبیا در استان مرکزی انجام می‌شود گفت: گندم سیمین، جو مهتاب، جو جلگه، جو بهمن، گندم اروم، گندم میهن، گندم حیدری، گندم زرینه و گندم حیران ارقام جدید شناسای شده گندم و جو در این مرکز هستند.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی اضافه کرد :۱۲ رقم جدید لوبیا با نام‌های صالح، غفار، کوشا، صدری، درسا، پاک، شکوفا، درخشان، اختر، یاقوت، افق، دادفر، شناسایی شده است.

گودرزی با اشاره به معرفی ارقام جدید انار نیز بیان کرد: ملس؛ یوسف خانی، شهوار، تبریزی و آلک نیز از انوان شناسایی شد انار است و همچنین اقدامات ارزشمندی در حوزه کرم گلوگاه و ارقام صنوبر صورت گرفته است.

وی خاطرنشان کرد: وضعیت سال گذشته ۲۶ و نیم تن بذر پرورشی لوبیا در اختیار کشاورزان قرار گرفته است. در سال گذشته ۱۳ رقم جدید شامل ۴ رقم لوبیا و۲ رقم صنوبر و ۷ رقم غلات توسط این مرکز معرفی شده است، معرفی ارقام بیش از ۴,۳۷۷ میلیارد ریال ارزش عایدی برای کشاورزان داشته است.

گودرزی ادامه داد: در سال ۱۳۶۰ میزان عملکرد گندم آبی در استان مرکزی ۱۷۰۰ هکتار بوده که در سال هم اکنون با رشد عملکرد ۱۶۸ درصدی به ۴ هزار و ۵۰۰ هکتار رسید، همچنین عملکرد گندم دیم نیز در این بازه زمانی ۱۳۶ رصد رشد داشته است.

وی اضافه کرد: اقدامات این مرکز می‌تواند سالیانه بیش از ۱۴ هزار میلیارد ریال افزایش درآمد برای کشاورزان داشته باشد.

گودرزی افزود: در سال ۱۴۰۰ بیش از یک میلیون و ۱۰ هزار نهال تولیدشده و در اختیار کشاورزان قرار گرفته که نسبت به نهال‌های خارج از نظارت مرکز، کیفیت و اصالت بالاتری دارند.

وی اضافه کرد: ۱۵ رقم گندم آبی، ۶ رقم گندم دیم، ۶ رقم جو آبی، ۲ رقم جو دیم، ۲ رقم نخود، ۹ رقم لوبیا، ۱۵ رقم سیب زمینی و یک رقم سبزی و صیفی ارقام موجود در برنامه بذری غلات گواهی شده در این مرکزی هستند.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی با تاکید بر پرورش نیروی انسانی جوان بیان کرد: سال گذشته ۳۰ هزار نفر روز آموزش به بهره برداران ارائه شده که استان مرکزی در این حوزه رتبه سوم را به خود اختصاص داده است.

گودرزی با بیان اینکه از سال ۹۶ ایجاد مرکز رشد تخصصی کشاورزی کلید خورده است تصریح کرد: تاکنون حدود ۲۳ شرکت در مرکز رشد مستقر شده اند که ۶۰ نفر اشتغال مستقیم به همراه داشته اند، تاکنون ۲,۴۰۰ میلیون ریال اعتبار در اختیار این شرکت‌ها قرار گرفته است.

وی اظهار کرد: توسعه و تجهیز مرکز رشد کشاورزی با ۳ میلیارد تومان اعتبار، تکمیل و تجهیز سایت فرآوری هسته‌های اولیه بذری با ۲ میلیارد تومان اعتبار، تأسیس و تجهیز ایستگاه پرورش و اصلاح نژاد گوسفند کله کوهی با ۵ میلیارد تومان اعتبار و راه اندازی و تجهیز ایستگاه تحقیقات ماهیان زینتی محلات با ۱۰ میلیارد تومان اعتبار از مصوبات سفر ریاست جمهوری به استان مرکزی بود که تاکنون ۲ میلیارد تومان آن تخصیص یافته است.

گودرزی خاطرنشان کرد: سال گذشته بیش از ۱۲۰ طرح تحقیقاتی در مرکز در دست اقدام بوده که ۴۰ طرح پایان یافته و امسال تاکنون بیش از ۱۰۰ طرح در دست اقدام است که البته تا نیمه سال به ۱۲۰ طرح خواهد رسید.

انتهای پیام/

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 × 5 =