احداث بادشکن موثرترین راه برای مهار ریزگردهاست

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی گفت: مالچ پاشی به دلیل نفوذ رسوبات آلوده مالچ در عمق خاک و سفره‌های آب زیرزمینی مناسب نیست بنابراین احداث بادشکن بهترین راه برای مقابله با پراکندگی ریزگردها در کویر میقان است.

به گزارش نسیم خنداب، عبدالحسین محمدی، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی در گفتگو با دیار آفتاب؛ اظهار کرد: منشا ریزگردهای استان مرکزی در داخل کشور و از بخش کویر مرکزی و دریاچه نمک واقع در استان قم است.

وی با اشاره به وسعت زمین‌های بیابانی در استان مرکزی بیان کرد: مساحت زمین‌های بیابانی در استان مرکزی حدود ۴۸۰ هزار هکتار است که از این مقدار حدود ۶۰۰ هکتار در جنوب شرقی کویر میقان فعالیت خود را در قالب پراکندگی ریزگرد در هوا آغاز کرده است به همین دلیل شاهد گرد و غبار بیشتری در هوای استان هستیم.

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی عنوان کرد: بالغ بر ۲۰ میلیارد تومان اعتبار برای احداث ۱۰۰ کیلومتر بادشکن غیر زنده نیاز است که با انجام این پروژه می‌توان فعالیت بیابان زدایی را اجرایی کرد.

محمدی ادامه داد: عواملی از جمله برداشت بی‌رویه از سفره‌های آب زیرزمینی، تغییرات اقلیمی، افزایش دما، کاهش بارندگی و همچنین وزش بادهای شرقی از بخش مرکزی کویر ایران به سمت استان‌های همجوار با کویر از جمله استان مرکزی باعث پدیده گرد و غبار و پراکنده شدن ریزگردها در هوا می‌شود.

وی بیان کرد: اعتبارات بیابان زدایی در برنامه هفتم توسعه حذف شده است که این موضوع باعث بروز مشکلات جدی پراکندگی ریزگردها در هوا برای استان مرکزی و همچنین کشور می‌شود.

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی با اشاره به اقدامات موثر برای مهار ریزگردها در هوا خاطر نشان کرد: راهکارهایی برای برطرف سازی پدیده گرد و غبار اجرایی شده است که از جمله این راهکارها احداث بادشکن، کشت گیاه در مناطق بیابانی، مالچ پاشی طبیعی یا مصنوعی می‌باشد.

محمدی بیان کرد: اگر خاک بیابان قابلیت کشت داشته باشد پرورش گیاه چند ساله دارای اولویت است اما خاک کویر میقان دارای نمک فراوانی است و کشت گیاه در این منطقه قابل اجرا نیست.

وی در خصوص استفاده از روش مالچ پاشی برای بیابان زدایی گفت: مالچ پاشی به دلیل نفوذ رسوبات آلوده مالچ در عمق خاک و سفره‌های آب زیرزمینی مناسب نیست بنابراین استفاده از بادشکن بهترین راه برای مقابله با پراکندگی ریزگردها در کویر میقان است.

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی با توصیه به شهروندان گفت: کاهش ترددهای غیر ضروری، استفاده از ماسک سه لایه، عدم فعالیت‌های ورزشی در فضای باز و استفاده از رژیم غذایی مناسب می‌تواند خطرات زیستی ریزگردها بر سلامت جسمانی را کاهش دهد.

انتهای پیام/

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک × سه =