به گزارش پایگاه خبری تحلیلی«نسیم خنداب» به نقل از خبرنگار شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ یکی از اهداف رژیم صهیونیستی در طول ۲ سال گذشته که بارها به آن تاکید داشت، نابودی جنبش حماس بود. جنبشی که با ابتکار عمل توانست در جریان اجرای عملیات تمام عیار طوفان الاقصی، بی حیثیتی تاریخی را برای صهیونیست ها رقم بزند.
پس از عملیات موفق طوفان الاقصی رژیم صهیونیستی که سالها مدعی شکست ناپذیری بود، با چالش های گسترده اطلاعاتی مواجه شد. جریان مقاومت در غزه توانست صهیونیست ها را به چالشی به سابقه بکشاند و همین امر بهانه ای شد تا صهیونیست ها در طول ۲ سال به شنیع ترین جنایات دست بزند.
نسل کشی در غزه، کوچاندن اجباری مردم، گرسنگی دادن به زنان و کودکان و از بمباران تمام زیر ساخت های این باریکه از بیمارستان تا مدرسه که موجب شهادت هزاران نفر در غزه شد تنها بخشی از جنایات صهیونیست ها در این منطقه بود.
نخست وزیر رژیم صهیونیستی هربار مدعی بود که برای آزادی اسرای صهیونیستی و نابودی حماس دست به چنین رفتارهای وحشیانه ای می زند او مدعی شده بود که در این جنگ حماس را از بین خواهد برد و اسرا را آزاد خواهد کرد. توهمی که هیچگاه با رویکرد جنگ طلبانه نخست وزیر رژیم صهیونیستی محقق نشد.
بمباران های مکرر غزه به دست رژیم صهیونیستی نتوانست زمینه ساز دسترسی آنها به اسرای صهیونیستی را فراهم کند اما نفرت همگانی از صهیونیست ها نه تنها در سرزمین های اشغالی بلکه از قلب اروپا تا مرکز آمریکا را در بر گرفت از این رو فشار افکار عمومی نتانیاهو و بزرگترین حامی آن یعنی دونالد ترامپ را مجبور کرد تا برای تطهیر چهره جنگ طلب خود بازی رسانه ای آتش بس راه بیندارند.
آتش بسی که حماس در آن شرط کرد که بمباران غزه باید متوقف شده، نظامیان صهیونیستی از این باریکه خارج و حق تعیین سرنوشت درباره غزه به جریان فلسطینی واگذار شود تا در ازای آن اسرای صهیونیستی در اختیار حماس برگردانده شوند.
موضوع خلع سلاح حماس که به رویای صهیونیست ها تبدیل شده نیز یکی از شروط رژیم برای آتش بس بود موضوعی که جنبش مقاومت در غزه حاضر به پذیرش آن نیست.
حماس اعلام کرده است تنها در صورتی سلاح خود را زمین خواهد گذاشت که کشور مستقلی به نام فلسطین تشکیل شود، کشوری که تصمیم گیری درباره سرنوشت آن به عهده مردم این کشور باشد و دخالت خارجی در آن نقشی ایفا نکند.
حالا امروز که مقاومت در غزه به بار نشسته و موجب شده تا رژیم صهیونیستی برای توافق آتش بس با نمایندگان حماس پای میز مذاکره بنشیند، حماس ایستاده با سلاح و دستاوردی که با خون هزاران شهید در غزه به دست آورده است حراست می کند.
با خلع سلاح حماس پرونده مقاومت بسته نخواهد شد
احمد دستمالچیان، کارشناس مسائل غرب آسیا در گفتگو با دانا؛ در این باره گفت: در سال ۱۹۸۲ وقتی رژیم صهیونیستی به لبنان حمله و تا بیروت پیشروی کرد یاسر عرفات و سازمان آزادی بخش فلسطین را از آنجا بیرون کرد شرایط مشابهی وجود داشت چون تصور می کرد با حمله به لبنان و اخراج عرفات مسئله مقاومت تمام خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه محاسبات رژیم صهیونیستی این بود که اگر بزرگترین سازمان چریکی که آن زمام جنبش فتح بود خلع سلاح شود مبارزه تمام خواهد شد ادامه داد: پس از این اقدام با قرارداد اسلو رژیم صهیونیستی مطمئن شد که پرونده مقاومت برای همیشه بسته شده است در حالی که این امر سرآغاز مقاومت تازه ای شد که امروز شاهد نتایج آن هستیم.
سفیر سابق ایران در عربستان و اردن با بیان اینکه اگر روزی حماس بنابر دلایلی به اجبار و بدون میل باطنی سلاح خود را تسلیم کند حتما کسانی دیگر این پرچم مقاومت را در دست خواهند گرفت تاکید کرد: این مسیر قوی تر از قبل ادامه خواهد داشت، با خلع سلاح حماس پرونده مقاومت بسته نخواهد شد.
این کارشناس مسائل غرب آسیا با اشاره به اینکه در شرایط فعلی حماس در حال تثبیت نقش خود را در میدان سیاسی و نظامی است عنوان کرد: تمام حملات رژیم صهیونیستی در طول ۲ سال گذشته برای این بود که نتانیاهو گفته بود گروگان ها را بدون مبادله آزاد می کنم و حماس را نیز از بین خواهم برد اما مردم غزه با پایداری خود نقشه های رژیم صهیونیستی و اهداف آن را نقش بر آب کردند.
دستمالچیان با بیان اینکه در شرایط کنونی که آتش بس بین رژیم صهیونیستی و حماس در حال تثبیت است اسرا با هم مبادله می شوند گفت: در مرحله بعد مشخص می شود که چه سرنوشتی برای سلاح حماس رخ خواهد داد و یا چه کسانی بر غزه حکومت خواهند کرد، به نظر می رسد این مرحله با مشکلات بسیاری همراه باشد چون مسئله بسیار جدی است و نمی تواند به سادگی محقق شود.
وی با بیان اینکه رژیم صهیونیستی امکان بازگشت به عقب را نخواهد داشت گفت: سیاست های نتانیاهو مشکلات بسیاری را در داخل سرزمین های اشغالی به وجود آورده است ضمن اینکه نفرت شدید در بین افکار عمومی از صهیونیست ها به وجود آمده است که کشتار مجدد توسط صهیونیست ها می تواند هزینه های سنگینی برای آنها به دنبال داشته باشد.
دستمالچیان خاطرنشان کرد: از طرف دیگر در ماجرا آتش بس ترامپ میانجیگری کرده است و نمی خواهد حیثیت خود را بیشتر از این از دست بدهد، زیرا این مسئله درگیر روابط آمریکا با برخی کشورهای عربی است که با آمریکا روابط دوستانه دارند، ادامه جنایات نتانیاهو با حمایت های آمریکا می تواند برای روابط آمریکا با کشورهای عربی ضرر داشته باشد از این رو ترامپ اجازه نمی دهد نتانیاهو به مسیر کشتار برمردم برگردد.