فتنه شام تداوم کینه طوفان الاقصی/ قمار اردوغان با کارت های سوخته رژیم صهیونیستی

قمار اردوغان با کارت های سوخته صهیونیستی می تواند دامنه اختلافات را به ترکیه کشانده و اوضاع این کشور را هم بحرانی کند چرا که مهمترین ویژگی بحران امروز سوریه، حضور قومیت های مختلف در بین جریان تروریستی جبهه النصر است که هر کدام می تواند به خطری بالقوه برای دولت ترکیه تبدیل شود.

به گزارش پایگاه خبری«نسیم خنداب» به نقل از خبرنگار بین الملل شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ حدود یک سال و نیم گذشته بود که انجام عملیات طوفان الاقصی توسط گردان های مقاومت قسام علیه رژیم صهیونیستی توانست یکی از عجیب ترین، مهمترین و تکان دهنده ترین حوادث غرب آسیا را رقم بزند.

اقدامی که رژیم صهیونیستی و حامیان غربی آن از آمریکا تا اروپا و برخی کشورهای منطقه را متحیر و بهت زده کرد و به سرآغاز موجی از تحولات در منطقه تبدیل شد.

رژیم صهیونیستی از توانمندی حماس و جریان مقاومت در غزه آنچنان لطمه خورد که به وحشیانه ترین جنایات علیه غیرنظامیان، زنان و کودکان دست زد.

بمباران غزه و پس از آن لبنان موجب شد تا جبهه مقاومت در برابر رژیم صهیونیستی که مورد حمایت تمام عیار لجستیکی و مالی غرب بود، بسیج شود. همین امر سبب شد حزب الله لبنان نیز به فراخور نقش آفرینی در محور مقاومت درگیر مقابله با رژیم صهیونیستی شده و بخش عظیمی از توان رزمی و انسانی خود را در این محور به کار گیرد.

 درگیر شدن حزب‌الله به موضوع اسرائیل اما موجب شد که از توان عملیاتی و حمایتی محور مقاومت در سوریه تا حد قابل توجهی کاسته شود همین امر موجب شد تا در نهایت طمع ترکیه به سوریه بهانه ای شده تا با سناریوی غربی صهیونیستی، ترکش اتفاقات لبنان – اسرائیل به سوریه اصابت کند.

نقش آفرینی عوامل محرک بیرونی یعنی آمریکا، اسرائیل و ترکیه و ماهیت این حملات همزمان با وقوع آتش‌بس در لبنان، فتنه تازه صهیونیستی را در سوریه رقم زد و  در اندک زمانی روشن شد که فتنه شام در تداوم واکنش صهیونیست ها به عملیات تمام عیار طوفان الاقصی است.

اگرچه تجریه سالهای ۲۰۱۱ به بعد نشان داده است که جبهه مقاومت بار دیگر فتنه صهیونیستی در سوریه را خنثی خواهد کرد اما بازی کردن دولت اردوغان در پازل غربی صهیونیستی می تواند لطمه جدی به ثبات و امنیت منطقه وارد کند موضوعی که بدون شک تمام کشورهای منطقه را متاثر از آن خواهد کرد.

قمار اردوغان با کارت های سوخته صهیونیستی می تواند دامنه اختلافات را به ترکیه کشانده و اوضاع این کشور را هم بحرانی کند چرا که مهمترین ویژگی بحران امروز سوریه، حضور قومیت های مختلف در بین جریان تروریستی جبهه النصر است که  هر کدام می تواند به خطری بالقوه برای دولت ترکیه تبدیل شود.

اختلافات داخلی و دخالت های خارجی مانع ثبات در سوریه

جعفر قنادباشی، کارشناس مسائل غرب آسیا در این باره با اشاره به روند تحولات سوریه گفت: تحولات کنونی در سوریه در کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت قابل بررسی است.

وی با اشاره به اینکه اگرچه در کوتاه مدت شاهد هستیم که تروریست ها بر سوری ها تسلط پیدا کرده است، ادامه داد: آنچه از روند تحولات مشخص است در میان مدت و بلند مدت روند دیگری در این کشور طی خواهد شد.

این کارشناس مسائل خاورمیانه عنوان کرد: نیروهایی که در قالب گروه های تروریستی به سوریه آمدند چند ملیتی و چند قومیتی هستند و این مسئله باعث خواهد شد که اختلافات این قومیت ها در میان مدت بروز پیدا کرده و شدت یابد زیرا این قومیت ها نمی توانند یکدیگر را بپذیرند.

قنادباشی با اشاره به اختلافات قومیتی تصریح کرد: از یک طرف کشورهای عربی- سنی به پان ترکیسم ترکیه بدبین هستند از طرف اصلی ترین اختلاف ترکیه با سوریه کردهای شمال سوریه هستند از این رو کردها هم نمی توانند به ترکیه خوش بین باشند، علاوه بر این کردها از داعش زخم خورده هستند و هر لحظه ممکن است این زخم کهنه سر باز کند.

کارشناس مسائل خاورمیانه با اشاره به اینکه در سوی دیگر ماجرا ترکیه با سه سیاست متفاوت در حال نقش آفرینی است تاکید کرد: اردوغان سالها پیش سیاست عثمانی را که یک حرکت تاریخی در غرب آسیا است و ریشه ملی – اسلامی دارد دنبال کرد اما چون به نتیجه نرسید، از آن مسیر بازگشت و سیاست پانترکیسم را دنبال کرد اما شرایط منطقه به ویژه در سوریه با نگاه پانترکیسم اردوغان در تضاد است.

وی ادامه داد: گرایش اخوان هم با هر دوی این رویکردها یعنی پانترکیسم و رویکرد عثمانی در تضاد است و نمی توانند با هم سرسازش داشته باشند زیرا جریان اخوانی رویکرد فرا قومیتی دارد و با جریانات پان ترکیسم و عثمانی سازگار نخواهد بود.

قنادباشی با اشاره به اینکه اختلافات داخلی از یک سو و اعمال سیاست های خارجی در سوریه مثل دخالت های آمریکا و اسرائیل از سوی دیگر مانع ثبات در سوریه خواهد بود تصریح کرد: در بلند مدت روشن خواهد شد که نقش آفرینی کسی در سوریه موفقیت آمیز خواهد بود که توانسته در ۱۵ سال گذشته سوریه را اداره کند.

کارشناس مسائل خاورمیانه با بیان اینکه با روی کار آمدن ترامپ شرایط منطقه عوض خواهد شد تاکید کرد: ترامپ هم همسو با تروریست هاست اما روی کار آمدن او تلاطم جدیدی ایجاد خواهد کرد.

حال اما در شرایطی که به اذعان رسانه های داخلی و بین المللی، دولت بشار اسد حکومت را واگذار کرده است باید منتظر ماند و دید ساختار داخلی این کشور براساس کدام تفکر شکل خواهد گرفت.

بدون شک نقش آفرینی تروریست های تکفیری در سوریه با هدایت صهیونیست ها دامنه درگیری ها را افزایش خواهد داد و بی ثباتی را در این کشور رمق خواهد زد بی ثباتی که می تواند تمام خاورمیانه را درگیر کند همان چیزی که رژیم صهیونیستی در اولویت برنامه هایش قرار داده است.

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یازده − شش =