آقای ظریف؛ مسئله شمایید که فریب خوردید!/ خوش رقصی برای غرب با چماق کشیدن بر سر شرق!

در حالی ایران به دنبال تقویت روابط سیاسی و نظامی با روسیه است باید مراقب مواضعی که روابط تهران مسکو را به مخاطره می‌اندازد اندازد بود.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی«نسیم خنداب» به نقل از خبرنگار شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ اظهارات اخیر محمدجواد ظریف در حمله مستقیم به روسیه به عنوان یکی از بازیگران کلیدی و مهم در روابط استراتژیک ایران در حالی رخ داده که ایران برای تقویت سیاست ضد غربگرایانه خود نیازمند تقویت روابط با شرق به ویژه توسعه مناسبات با روسیه و چین است.

پس از آنکه تنها چند هفته مانده به پایان زمان قانونی قطعنامه ۲۲۳۱ تروئیکای اروپا برای خوش رقصی در برابر ترامپ و سیاست های کاخ سفید موضوع اسنپ بک را در دستور کار قرار دادند، ایران صراحتا اعلام کرد که مهلت ۱۰ ساله این قطعنامه رو به اتمام است و پس از آن عملا چیزی از برجام باقی نخواهد ماند و هرگونه تحریم علیه ایران اقدامی خلاف قوانین حقوق بین‌الملل الملل است.

رویکرد قاطع جمهوری اسلامی ایران از یک سو و همراهی کشورهای چین و روسیه با ایران از سوی دیگر موجب شد تا کشورهای غربی عملا از اثرگذاری بر ایران با اعمال فشار حداکثری مأیوس شوند اما در ظاهر دست از سیاست فشار بر ایران برنداشتند.

انگلیس، فرانسه و آلمان در شورای امنیت قطعنامه عدم فعال سازی مکانیزم ماشه را وتو کردند تا در این صورت تحریم های شورای امنیت علیه ایران بازگردانده شود روسیه و چین اما در مواضع رسمی خود اعلام کردند که این اقدام بدون پشتوانه قانونی است و با اتمام مهلت ۱۰ ساله قطعنامه ۲۲۳۱ پرونده هسته ای ایران در شورای امنیت به یک پرونده عادی تبدیل شده و اعمال محدودیت بر آن از سوی هیچ کشوری الزامی نیست.

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه در مواضعی رسمی اعلام کرد:  «اروپایی‌ها با حقه‌بازی، رویه حل اختلاف پیش‌بینی‌شده در قطعنامه ۲۲۳۱ را نادیده گرفتند. طبق این قطعنامه، ابتدا باید اختلافات از طریق مکانیسم حل اختلاف بررسی شود و تنها در صورت بن‌بست، موضوع به شورای امنیت ارجاع داده شود. اما لندن، پاریس و برلین این مراحل را نادیده گرفتند و مستقیماً درخواست خود را به شورای امنیت ارائه کردند.»

مواضع رسمی روسیه اما فراتر از این رفت به طوری که «دیمیتری پسکوف» سخنگوی کاخ ریاست جمهوری روسیه نیز در اظهاراتی با تاکید بر اینکه «مسکو آماده گسترش همکاری‌ها با ایران در تمام زمینه‌ها است»، ایران را شریک روسیه توصیف و خاطر نشان کرد که روابط دو کشور به صورت پویا در حال توسعه است.

سخنگوی کرملین در پاسخ به سوالی در این باره گفت: روسیه مطمئناً آماده گسترش همکاری با ایران در همه زمینه‌هاست. ایران شریک ماست و روابط ما به صورت بسیار پویا در حال توسعه است. ما به این کار ادامه خواهیم داد.

از سوی دیگر علی لاریجانی دبیر شورای عالی امنیت ملی هفته گذشته به منظور تقویت روابط دیپلماسی به روسیه سفر و با پوتین دیدار کرد.

روسیه و چین در نامه ای مشترک با ایران به دبیرکل سازمان ملل و رئیس شورای امنیت سازمان ملل درخصوص پایان مهلت قطعنامه ۲۲۳۱ اعلام کردند: تأکید می‌کنیم که تلاش سه کشور اروپایی برای فعال‌سازی سازوکار موسوم به «اسنپ‌بک»، ذاتاً از حیث حقوقی و آیین‌کار معیوب و فاقد وجاهت حقوقی است. سه کشور اروپایی، که خود از اجرای تعهداتشان ذیل برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ خودداری کرده و همچنین روند مقرر در «سازوکار حل‌وفصل اختلافات» را طی نکرده‌اند، فاقد صلاحیت استناد به مفاد آن هستند.

در این نامه همچنین تاکید شد که ضروری است طرف‌های ذی‌ربط به یافتن راه‌حلی سیاسی که از طریق تعامل و گفت‌وگوی دیپلماتیک و بر مبنای اصول احترام متقابل، دغدغه‌های تمامی طرف‌ها را دربرگیرد، متعهد بمانند و از اعمال تحریم‌های یک‌جانبه، تهدید به توسل به زور یا هر اقدام دیگری که موجب تشدید تنش شود، خودداری کنند. همچنین تمامی کشورها باید در جهت ایجاد فضای مساعد و شرایط مناسب برای تداوم تلاش‌های دیپلماتیک مشارکت کنند.

تلاشی برای القا یک دروغ بزرگ

با وجود تلاش های همه جانبه‌ برای تقویت روابط ایران ، روسیه و چین به عنوان متحد استراتژیک ضد غرب، مواضع تنش زای محمدجواد ظریف این احتمال را پر رنگ می کند که سیاست ضد غربی ایران برای وزیر خارجه سابق ناخوشایند است.

ظریف در زندگی سیاسی خود و به ویژه در دوران وزارت امور خارجه در زمین غرب بازی کرد تا بیش از منافع ایران جاده صاف کن مواضع غرب باشد حالا با حمله مستقیم به روسیه در تلاش است القا کند که در برجام از شرق فریب خورده نه از غرب! در حالی که مسئله اصلی خود آقای دیپلمات است که با ادعای بلد بودن زبان دنیا در میدان دیپلماسی بازی را واگذار کرد و کلاه گشادی بر سر ملت ایران گذاشت!

اقدام ظریف در شرایط کنونی می تواند هزینه های سنگینی برای کشور در عرصه‌ سیاست خارجی داشته باشد.

تا جایی که رسانه‌های روسی‌زبان اسرائیل و جمهوری آذربایجان، سخنان اخیر محمدجواد ظریف علیه روسیه را به طور گسترده بازنشر کردند.

در شرایطی که ایران برای مقابله با مکانیزم ماشه در صدد تقویت روابط سیاسی و نظامی با روسیه است، باید از هرگونه موضع گیری که روابط تهران و مسکو را تهدید می‌نماید کند جلوگیری و با طراحان آن برخورد جدی صورت گیرد.

بازی ظریف در زمین آمریکا

کامران غضنفری، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با دانا؛ با اشاره به اینکه آقای ظریف با خبر سازی خلاف واقع ادعای دروغ درباره روسیه مطرح کرده است، گفت: آقای ظریف سالیان زیادی است که در زمین آمریکا بازی می کند و مواضعی که اتخاذ می کند به نفع آمریکا و به ضرر ملت ایران است.

وی با اشاره به اینکه برجام و خسارت های آن یک نمونه از خیانت های ظریف به کشور بود، عنوان کرد: رهبر انقلاب بارها اعلام کردند که برجام خسارت بزرگی به کشور وارد کرد، کسی که اقدامی انجام می دهد که نتیجه آن خسارت بزرگ به کشور است باید به اتهام افساد فی الارض باید در دادگاه محاکمه شود.

نماینده مردم تهران با اشاره به اینکه هر کس خیانتی به کشور کرد در دستگاه قضا محاکمه شدند گفت: ظریف باید به خاطر خیانت به کشور محاکمه و اعدام شود.

غضنفری با اشاره به اینکه طبیعی است چنین انسانی وقتی ببیند منافع آمریکا و رژیم صهیونیستی در کشور به خطر افتاده احساس خطر کند و به نفع آمریکا موضع گیری کند تاکید کرد: اینکه علیه روسیه دروغ پراکنی و جعل خبر می کند تا روابط ایران و روسیه را مخدوش کند آن هم در شرایطی که ایران پیمان راهبردی با چین و روسیه دارد یک خیانت بزرگ دیگری را مرتکب می شود. 

نماینده مردم تهران در مجلس خاطرنشان کرد: آقای ظریف به خاطر خیانت به منافع ملی باید به دستگاه قضایی احضار و محاکمه شود.

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *