به گزارش پایگاه خبری نسیم خنداب، طی سالهای اخیر شاهد افزایش قیمت کالاها و خدمات در زمینههای مختلف هستیم که این موضوع فشارهایی را به مردم وارد کرده است.
کشاورزی بهعنوان یکی از مهمترین قطبهای تولید و تأمینکننده نیازهای روزمره مردم، تحت تأثیر فشارهای اقتصادی و گرانی اقلام قرارگرفتهاند و نیاز است که همراهی و حمایت لازم از آنها صورت گیرد.
بذر، کود و سم را میتوان بهعنوان نیاز اساسی کشاورزان عنوان کرد که قیمت این ارقام طی یک سال اخیر رشد فزایندهای داشته است، شرایط سخت پرداخت تسهیلات، نبود کارخانه فرآوری محصولات کشاورزی و… بیشترین فشار را متوجه کشاورزان میکند.
از زمانهای بسیار گذشته آبیاری درختان میوه در شهرستان خنداب به روش سنتی (کرتی) انجام میشده و هماکنون هم ادامه دارد، که با توجه به کمبود منابع آبی، هزینه و زمانبر بودن این روش در حال منسوخ شدن است. در شرایط کنونی ایجاد سیستم آبیاری تحتفشار یکی از روشهای نوین آبیاری است که تأثیر بسزایی در کاهش مصرف آب و افزایش رشد و باردهی محصولات و به طبع آن افزایش سوددهی خواهد داشت.
شرایط پرداخت تسهیلات اجرای طرحهای آبیاری نوین آسان شود
کریمی یکی کشاورزشهرستان خنداب در گفتگو با خبرنگار نسیم خنداب گفت: قطره ای کردن باغات باعث بهبود کیفیت محصول و صرفه جویی در مصرف آب می شود اما متاسفانه شرایط سختی برای پرداخت تسهیلات در نظر گرفته اند که کشاورزان نمی تواند از آن تسهیلات بهرهمند شوند.
وی گفت: ازجمله شرایط پرداخت تسهیلات این است که کشاورز باید حداقل سه هزار مترمربع زمین زراعی همراه با سند داشته باشد تا بتواند از تسهیلات بهرهمند شود درحالیکه اگر به زمینهای زراعی کمتر از یک هکتار و با قولنامه این تسهیلات را پرداخت میشد کشاورزان شهرستان میتوانستند کیفیت محصول خود را بالابرده و باعث صرفهجویی در مصرف آب نیز میشد.
گرانی کود و سم از مهمترین مشکلات کشاورزان است
اسدی یکی دیگر از کشاورزان شهرستان خنداب گفت: باوجوداینکه شغل مردم شهرستان خنداب کشاورزی است و کشمش و انگور از محصولات اصلی این منطقه به شمار میرود اما تنها دو کارخانه در شهرستان وجود دارد که جوابگوی محصولات کشاورزان نیست و کشاورزان شهرستان مجبورند بعد از یک سال زحمت محصولات خود را باقیمت ارزان به دلال بفروشند و به نام شهر ملایر شود.
وی گرانی کود و سم را از مهمترین مشکلات کشاورزان دانست و بیان کرد: طی یک سال اخیر قیمت کود حدود شش برابر شده است و این در حالی است که قیمت فروش محصول ما افزایش چندانی نداشته است برای خرید کود سفید و کود شیمایی به علت قیمتهای سرسامآور با مشکل مواجه هستیم، کشاورز روغن تیزاب را باقیمت بالا خریداری میکند اما به علت نبود امکانات در شهرستان مجبور است کشمش را باقیمت حداقلی به دلال بفروشند.
اسدی گفت: باوجود نقش مهمی که کشاورزان در عرصه تولید دارند، حمایت لازم و مناسب صورت نمیگیرد و با مشکلات زیادی برای تأمین نیازهای خود روبرو هستیم و امیدواریم دولت حمایت بیشتری داشته باشد.
خنداب نیازمند احداث ۸ کارخانه فرآوری کشمش است
حسن خزائی پور فرماندار شهرستان خنداب در گفتگو با خبرنگار نسیم خنداب گفت: طبق قانون برای قطره ای کردن باغ ها زمین های بالای سه هزار متر را لحاظ کردند که اگر زیر سه هزار متر زمین داشته باشد نمی تواند از این تسهیلات استفاده کند و این قانونی است که در کل کشور در حال اجراست.
خزایی پور اظهار کرد: متاسفانه کشمش جز محصولات استراتژیک نیست که دولت مانند گندم خرید تضمینی انجام دهد.اما گندم در تمام نقاط کشور کشت می شود و به عنوان محصول استراتژیک دولت محسوب می شود.
وی ادامه داد: کارخانجات کشمش پاک کنی محصول را می خرند ولی نمی توانند صادر کنند در حالیکه بیشترین سود کارخانه ها در صادرات است در حال حاضر صادرات به مشکل برخورده است که فقط مشکل شهرستان نیست و مشکل بازار رقابت است امیدواریم دولت و مجلس راهکار مناسب برای حل این مشکل انجام دهند در جلسه کمیته برنامهریزی که طی روزهای گذشته با حضور کریمی نماینده مجلس برگزار شد این موضوع مطرح شد و قول پیگیری در مجلس را دادند.
وی بیان کرد: درزمینهٔ خرید محصولات بعد از ۱۲ سال شرکت تعاونی روستایی شهرستان خنداب را فعال و راهاندازی کردیم یکی از درخواستهایی که از این شرکت تعاونی شده است این است که سرمایهگذاری مطمئنی را برای باغداران ایجاد کنند و کشمش کشاورزان را تعاونی روستایی خریداری کند و این اقدامی که در حال انجام است و نتیجه و میزان موفقیت در روزهای آتی مشخص خواهد شد.
فرماندار خنداب بیان کرد: سالانه ۳۰ هزار تن کشمش تولیدی در شهرستان داریم که ظرفیت سالانه دو کارخانه کشمش پاککنی شهرستان ، شش هزار تن است ما حداقل ۸ کارخانه دیگر در این شهرستان احتیاج داریم که احداث و نیاز شهرستان برطرف شود.
خزائی پور تصریح کرد: یک کارخانه در روستای آقداش در حال احداث است که با پیگیری های انجام شده و پرداخت اعتبار به ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی رسیده است امیدواریم تا فصل برداشت انگور به بهره برداری برسد.
وی گفت: اگر جایی توسعه پیدا کرده توسط سرمایه داران بومی همان منطقه است که رشد داشته است ما تلاش میکنیم از طریق جهاد کشاورزی بتوانیم سرمایهداران ، کسانی که چندین هکتار باغ و زمین زراعی دارند را تشویق و ترغیب کنیم که بخشی از زمین زراعی خود را به احداث کارخانه اختصاص دهند.دولت هم در این زمینه تسهیلات با سود کم در اختیار سرمایهگذار قرار میدهد و از آنها حمایت خواهد کرد.
انتهای پیام/