امام باقر(ع) در علم و زهد سرآمد بنی‌هاشم بود

کارشناس مسائل مذهبی گفت: در علم، زهد، عظمت و فضیلت سرآمد بنی‌هاشم بود و احادیث فراوانی در زمینه‌های مختلفی همچون فقه، توحید، سنت نبوی، قرآن و اخلاق از او نقل شده است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی«نسیم خنداب»؛ حجت الاسلام فاطمی نیا ضمن تبریک ولادت امام باقر(ع) گفت: امام محمدباقر(ع) یکم رجب سال ۵۷ هجری قمری در شهر مدینه چشم به جهان گشود، نام آن حضرت «محمد» کنیه‌اش «ابوجعفر» و لقبش «باقرالعلوم» یعنی «شکافندۀ دانشها» است.


وی در ادامه بیان کرد: در علم، زهد، عظمت و فضیلت سرآمد بنی‌هاشم بود و احادیث فراوانی در زمینه‌های مختلفی همچون فقه، توحید، سنت نبوی، قرآن و اخلاق از او نقل شده است.


کارشناس مذهبی افزود: در زمان امام باقر(ع) فرصتی پیش آمد تا حضرت بتواند به تربیت شاگردانی، چون «زراره» و «محمد بن مسلم» بپردازد و بخش گسترده ‌ای از تعلیمات اسلامی را به آنان تعلیم دهند. همان تعلیمات، از طریق شاگردان امام در منابع شیعه وارد گشت.


فاطمی نیا تصریح کرد: در سایه تلاش‌های علمی و فکری امام باقر(ع)، بسیاری از مفاهیم فقهی و کلامی که امروزه در مکتب شیعه به‌عنوان اصول بنیادی شناخته می‌شود، شکل گرفت و توسعه یافت.


وی در پایان خاطرنشان کرد:ایشان درعین‌حال که به دنبال گسترش علم و معرفت بودند، از هیچ‌گونه مقابله با فساد حکومت دریغ نمی‌کردند. در این راستا، امام باقر(ع) در برابر ظلم و ستم‌هایی که علیه اهل‌بیت(ع) صورت می‌گرفت، با صبر و حکمت ایستادگی کردند.

انتهای پیام/

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *