اجرای سند راهبردی ایران و چین می‌تواند از فشارهای تحریمی آمریکا بکاهد

کارشناس مسائل بین‌الملل با اشاره به اینکه اجرایی شدن سند راهبردی همکاری‌های ۲۵ ساله این دو کشور می‌تواند از فشارهای تحریمی آمریکا بکاهد گفت: همکاری‌های تهران و پکن می‌تواند به شکل‌گیری بلوک اقتصادی مهم در منطقه برای تقابل با فشارها و تحریم‌های اقتصادی علیه ایران و چین مؤثر باشد.

به گزارش نسیم خنداب؛ حسن هانی زاده، کارشناس مسائل بین‌الملل در گفتگو با خبرنگار نسیم خنداب گفت: عملیاتی شدن توافق‌نامه سند راهبردی ایران و چین می‌توان یک گشایشی در شرایط اقتصادی دو کشور ایجاد کند.

هانی زاده اظهار کرد: چین یکی از کشورهای مهم و تأثیرگذار اقتصادی در منطقه است و ایران نیز به‌عنوان محوری‌ترین کشور کریدور شمال و جنوب و همچنین کشوری که در محور جاده ابریشم قرار دارد حائز اهمیت است.

وی بیان کرد: همکاری‌های تهران و پکن می‌تواند به شکل‌گیری بلوک اقتصادی مهم در منطقه  برای تقابل با فشارها و تحریم‌های اقتصادی علیه ایران و چین مؤثر باشد و اجرایی شدن سند راهبردی همکاری‌های ۲۵ ساله این دو کشور می‌تواند از فشارهای تحریمی آمریکا بکاهد.

کارشناس سیاسی گفت: چین قراراست در طول ۲۵ سال آینده ۳۵۰ میلیارد دلار در حوزه‌های انرژی نفت و گاز سرمایه‌گذاری کند و ایران هم در طول این مدت تأمین‌کننده اصلی انرژی فسیلی چین خواهد بود و این همکاری می‌تواند به رشد اقتصادی دو کشور مهم منطقه، منجر شود .

وی در ادامه به سفر رئیس‌جمهور ایران به روسیه اشاره کرد و گفت:سفر سید ابراهیم رئیسی به روسیه می‌تواند در چارچوب همکاری‌های نظامی، امنیتی و سیاسی ایران و روسیه مؤثر باشد.

هانی زاده تصریح کرد: روسیه در حال حاضر با بحران منطقه‌ای بین‌المللی مواجه است، با توجه به شرایط منطقه و تهدیدهای امنیتی آمریکا علیه روسیه، همکاری و مشارکت ایران در حفظ امنیت منطقه آسیای میانه مؤثر خواهد بود.

وی خاطرنشان کرد: سفر رئیسی به روسیه و سخنرانی ایشان در مجلس دومای روسیه می‌تواند یک مجموعه مثلث با شرکت چین و ایران و روسیه ایجاد کند و به همین دلیل آمریکا به‌شدت نگران همکاری‌های ایران و روسیه و چین است و شکل‌گیری مجموع مثلث می‌تواند از هژمونی آمریکا در منطقه بکاهد.

انتهای پیام/

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 × سه =