اقدام جهادی دولت سیزدهم در کاهش قیمت کودهای فسفاته و پتاسه/ ۷۵ هزار تن کود یارانه ای در استان مرکزی توزیع شد

موسوی گفت: در طول یک سال گذشته تأمین و توزیع ۷۵ هزار تن انواع کودهای یارانه ای در بین کشاورزان استان مرکزی انجام شده و برای سال جاری نیز شرکت خدمات حمایتی با در نظر گرفتن تمهیدات لازم قبل از آغاز کشت پاییزه ذخایر قابل‌توجهی از انواع کود در انبارهای سطح استان تدارک دیده است.

به گزارش نسیم خنداب، سید علیرضا موسوی مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان مرکزی در گفتگو با دیار آفتاب؛ ضمن گرامیداشت هفته دولت و هفته تعاون اظهار داشت: هفته دولت فرصت خوبی است برای بیان فعالیت‌ها و اقدامات دستگاه‌های اجرایی و خدماتی تا مردم در جریان برنامه‌ها و کارهای انجام‌شده و در حال اجرا قرار بگیرند.

وی ادامه داد: شرکت خدمات حمایتی کشاورزی شرکتی دولتی است که وظیفه توزیع نهاده‌های کشاورزی را بر عهده دارد و در استان مرکزی نیز این فعالیت‌ها در تدارک و توزیع نهاده‌هایی همچون انواع کودهای شیمیایی و انواع بذر اصلاح‌شده انجام می‌پذیرد.

موسوی تصریح کرد: تأمین، تدارک و توزیع انواع کود شیمیایی با همکاری ۷۵ کارگزار در شهرستان‌های استان مرکزی، بر اساس سهمیه‌بندی و حواله الکترونیکی انجام می‌گیرد ضمن اینکه استان مرکزی جزو استان‌هایی است که طی چند سال گذشته شرایط مطلوبی در تأمین و توزیع کودهای شیمیایی داشته و جزو استان برتر کشور است.

کاهش ۴۵ درصدی قیمت کودهای فسفاته و پتاسه در دولت سیزدهم

مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان مرکزی خاطرنشان کرد: با توجه به قیمت بالای فروش کودهای فسفاته و پتاسه در سال‌های گذشته، مصرف این کودها به‌شدت کاهش‌یافته بود که این موضوع منجر به کاهش عملکرد در تولید انواع محصولات زراعی و باغی گردید لذا در همین راستا با اقدامی جهادی، وزارت جهاد کشاورزی در دولت سیزدهم، با کاهش ۴۵ درصدی قیمت کودهای پتاسه و فسفاته از ابتدای سال جاری گام بلندی در راستای افزایش بهره‌وری در تولید محصولات برداشت.

وی افزود: استفاده کودهای پتاسه و فسفاته در حد لازم و توصیه‌شده نقش بسزایی در افزایش کمی و کیفی محصولات کشاورزی دارد لذا با کاهش قیمت صورت گرفته و اقدامات لازم در جهت تدارک و توزیع مصرف این کودها در استان مرکزی نیز با رشد چشمگیری همراه بوده است.

موسوی اظهار داشت: کودهای سهمیه‌ای استان مرکزی در چندین مرحله در آزمایشگاه‌های فنی و تخصصی معتبر، مورد آزمایش قرار می‌گیرند و در صورت حصول اطمینان از سلامت محصول در اختیار کشاورزان قرار داده می‌شود.

مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان مرکزی راه‌اندازی سامانه پایش مواد کودی را نقطه عطفی در حوزه نظارت و کنترل مواد کودی در کشور عنوان کرد و افزود: این سامانه توسط وزارت جهاد کشاورزی طراحی‌شده و مجری آن شرکت خدمات حمایتی کشاورزی است که به‌صورت برخط به سامانه پهنه‌بندی وزارت کشاورزی لینک بوده و در قالب آن کلیه اطلاعات و مشخصات کشاورزان شامل سطح زیر کشت و مقدار کود سهمیه‌ای آن‌ها بر اساس کد ملی ثبت و کارگزار فروش نیز می‌تواند وضعیت سهمیه کود کشاورز را مشاهده نماید.

وی خاطرنشان کرد: از دیگر محاسن سامانه پایش مواد کودی آن است که تمامی کود یارانه‌ای تحویلی به کارگزاران طرف قرارداد شرکت خدمات حمایتی کشاورزی به انبار حمل می‌شود و قابل رصد و پایش است.

ترویج آزمایش خاک به بهبود کیفیت محصولات و حفظ اقتصاد کشاورز می انجامد

موسوی با بیان اینکه شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان مرکزی برای رفاه کشاورزان باشگاه کشاورزان را راه‌اندازی کرده است افزود: فرصتی فراهم‌شده که با همکاری آزمایشگاه جامع خاک، آب و گیاه جهاد دانشگاهی اراک و مجتمع آزمایشگاهی پایش بهار ساوه، بهره‌برداران بتوانند با در دست داشتن معرفی‌نامه باشگاه کشاورزان شرکت خدمات حمایتی کشاورزی به آزمایشگاه موردنظر مراجعه نموده و از خدمات لازم ازجمله تخفیف در انجام آزمایش خاک بهره‌مند گردند.

مدیر شرکت خدمات حمایتی استان مرکزی تصریح کرد: آزمون خاک بسیار روش خوبی است کشاورزان طبق کشتی که قصد دارند انجام بدهند توصیه کودی دریافت کنند و امید است که با همکاری و حمایت‌های لازم بتوان سبب ترویج انجام آن گردید چراکه مسبب بهبود کیفیت و کمیت محصولات، حفظ اقتصاد کشاورز، حفظ منابع طبیعی و حفظ سلامت مزرعه و جامعه خواهد بود.

در یک سال گذشته ۷۵ هزار تن کود یارانه ای در استان مرکزی توزیع شد/ تأمین ذخایر کود مورد نیاز کشت پاییزه استان

موسوی با اشاره به اهم فعالیت‌های شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان مرکزی در طول یک سال از فعالیت دولت سیزدهم اظهار داشت: طی این مدت تأمین ۷۵ هزار تن انواع کود برای کارگزاران استان انجام گرفت و از این طریق به قریب ۱۰۰ هزار حواله الکترونیک توزیع کود صورت پدیرفت.

مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان مرکزی تأکید کرد: در یک سال گذشته ۶۴ هزار تن کود ازته، ۶ هزار و ۴۰۰ تن انواع کود فسفاته و همچنین حدود ۳ هزار تن انواع کود پتاس و در مجموع بیش از ۷۳ هزار تن انواع کود بین کشاورزان استان مرکزی توزیع‌شده است.

وی تصریح کرد: پرداخت مبلغ ۹۱ میلیارد ریال کارمزد توزیع کود به کارگزاران استان، پرداخت ۷۱۰ میلیون ریال بابت هزینه کیسه گیری و مبلغ ۳۴۱ میلیارد ریال بابت پس‌کرایه حمل کود خارج از استان و حمل مقدار ۱۴ هزار تن کود به مناطق مصرفی استان مرکز با استفاده از ظرفیت پیمانکاران داخل استان از دیگر اقدامات شرکت خدمات حمایتی کشاورزی در طول یک سال گذشته است.

موسوی ضمن اشاره به در نظر گرفتن تمهیدات لازم قبل از آغاز کشت پاییزه در استان نیز افزود: شرکت خدمات حمایتی در حال حاضر ذخایر قابل‌توجهی از انواع کود در انبارهای سطح استان تدارک دیده و کشاورزان عزیز می‌توانند به‌منظور تهیه سهمیه کشت پاییزه خود ضمن مراجعه به مراکز خدمات و کارگزاری‌های سطح استان بدون هیچ‌گونه دغدغه خاطر نسبت به دریافت انواع کود شیمیایی‌بر اساس حواله‌های الکترونیکی صادره اقدام نمایند.

انتهای پیام/

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار + 14 =